Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε beach bar προτείνουν ειδικοί

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε beach bar προτείνουν ειδικοί Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούουν πολλοί ειδικοί για τα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα μας και εκτιμούν ότι πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα ακόμα και στα beach bars.

Μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

«Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος η φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμεταδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία; Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα. Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε beach bar προτείνουν ειδικοί Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος, κ. Δρόσος Καραγεωργόπουλος σε δηλώσεις του στο Open Tv, υποστήριξε ότι: «Ο κόσμος πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται εύκολα ο κορωνοϊός, γιατί τον περάσαμε με ευκολία. Όμως, με προβληματίζει η χαλάρωση. Ανησυχούμε για τον χειμώνα που έρχεται. Μας ανησυχεί η χαλάρωση που υπάρχει στον κόσμο. Τα μέτρα θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των πολιτών».

«Οι νέοι δεν προσέχουν τόσο πολύ, θεωρούν ότι δεν είναι ευάλωτοι, συγχρωτίζονται και μοιραία είναι μεγαλύτερος ο αριθμός κρουσμάτων σε νεότερους ανθρώπους τον τελευταίο καιρό, άρα και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία νεαρών ατόμων» τόνισε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που εξετάζεται για καθολική χρήση της μάσκας, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και το «λουκέτο» σε παραλίες και beach bar.

Επίσης και ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας επεσήμανε: «Εδώ έχουμε ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Πέρυσι είχαμε και πανηγύρια, είχαμε και αγκαλιές και φιλιά. Φέτος δεν θα τα έχουμε. Δεν τα έχουμε όχι μόνο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Αν ερχόμαστε από αστικά κέντρα στα οποία ο ιός κυκλοφορεί και πηγαίνουμε σε χωριό που δεν υπάρχει κανένα κρούσμα πρέπει να μένουμε μακριά και από τους ηλικιωμένους και από τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μην μεταφέρουμε την επιδημία σε χώρους και σε χωριά που μέχρι στιγμής δεν έχουνε κανένα κρούσμα».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, την έξαρση στη χώρα μας για τα κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας στο Θέμα Fm.

«Tο πρώτο πράγμα είναι η ενημέρωση» τόνισε ο Καθηγητής, ενώ «πρέπει να αναβαθμιστεί η ενημέρωση και παράλληλα να αναβαθμιστεί και ο έλεγχος», πρόσθεσε. Ο ίδιος χαρακτήρισε βασικότερη όλων την ενημέρωση και ξεκαθάρισε πως «αυτές οι εκδηλώσεις, που κακώς γίνονται, είναι αρνητικό παράδειγμα. Αυτά πρέπει να απαγορευθούν και να ελεγχθούν, ούτε πανηγύρια, ούτε αθλητικοί αγώνες, ούτε beach party στην παραλία. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος πιο αποτελεσματικός στη δημόσια υγεία" υποστήριξε ο κ. Γώγος και υπεραμύνθηκε του να «καταλάβει ο κόσμος ότι έχει ευθύνη και ιδιαίτερα οι νέοι».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Ελλάδα / Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Αλλάζουν τα δεδομένα της επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση - Τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες πολιτών για την Υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Ελλάδα / Καταγγελίες πολιτών για την υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι κάτοικοι περιλαμβάνουν τη λανθασμένη διαχείριση του νερού, ανορθόδοξες τεχνικές κλαδέματος και άλλες πρακτικές που πλήττουν το ήδη ευάλωτο οικοσύστημα
LIFO NEWSROOM