Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 103 θάνατοι και 24.308 κρούσματα σήμερα - Στους 563 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 103 θάνατοι και 24.308 κρούσματα σήμερα - Στους 563 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
0

Σε 24.308 ανέρχεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.965.719 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 441 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.229 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.608 θάνατοι. 3 Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.86%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (21.14%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.048 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 454 (ημερήσια μεταβολή +14.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 436 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

Ελλάδα / Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

«Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του» αναφέρει η δήλωση του δικηγόρου του
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM