Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 73 θάνατοι και 3.228 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 776 οι διασωληνωμένοι

Γιατρός στην εντατική Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Συνολικά 3.228 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ άλλοι 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

Την ίδια ώρα, υπήρξε σημαντική αύξηση στους διασωληνωμένους ασθενείς, που έφτασαν τους 776, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ έγιναν 595 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

Από τα 3.228 νέα κρούσματα, τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 288.230 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 51,4% άνδρες) και 8.680 θάνατοι. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 102 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.884 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 73 θάνατοι και 3.228 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 776 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη) και η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη). Το 95.6% των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 73 θάνατοι και 3.228 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 776 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Σε ό,τι αφορά τους 776 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, η διάμεση ηλικία τους είναι τα67 έτη και το 64,8% είναι άνδρες. Το 83% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας 1.825 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 73 θάνατοι και 3.228 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 776 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

 

Παράλληλα έγιναν 595 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας (ημερήσια μεταβολή +13,51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 522 ασθενείς.

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην Προανακριτική

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην Προανακριτική

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Καρυστιανού στο τελευταίο επεισόδιο με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τον Οργανισμό που είχε αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, χαρακτηρίζοντας «τραγελαφικό» το γεγονός ότι το κράτος επιχειρεί πλέον να αμφισβητήσει το ίδιο το πόρισμα του δικού του Οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Απεργία ταξί τη Μεγάλη Τρίτη για τις λεωφορειολωρίδες: «Μου λένε θα τα κάνουν γυαλιά-καρφιά» είπε ο πρόεδρος ΣΑΤΑ

Ελλάδα / Απεργία ταξί τη Μεγάλη Τρίτη για τις λεωφορειολωρίδες: «Μου λένε θα τα κάνουν γυαλιά-καρφιά» είπε ο πρόεδρος ΣΑΤΑ

«Δεν επιτρέπονται τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες» - Τι δήλωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο πρόεδρος των συνδικαλιστών των ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος
LIFO NEWSROOM