Κατά την ανάπτυξη της Μυκόνου κάποιοι «ξέφυγαν πολύ» και έχουν γίνει «εκτρώματα» δήλωσε ο Μάκης Τσέλιος, αλλά επεσήμανε πως οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών δημιουργούν πρόβλημα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
«Το συγκεκριμένο νησί το λατρεύω, πηγαίνω 54 χρόνια, μένω αρκετό διάστημα και είχα και επαγγελματική δραστηριότητα εκεί, που τη σταμάτησα το 1985. Είναι ένα νησί παγκόσμιο γνωστό, πολλές φορές μιλάνε για τη Μύκονο και δεν λένε την Ελλάδα. Για αυτό το νησί πρέπει να προσεχθεί», τόνισε ο Μάκης Τσέλιος, μιλώντας στο Action24.
Ο σχεδιαστής σημείωσε πως η ανάπτυξη αυτή έφερε «κόσμο πολύ πλούσιο από όλη την υφήλιο», κάτι που απέφερε έσοδα στην Ελλάδα. Όμως, τόνισε, στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης «άνθρωποι ξέφυγαν πολύ».
«Το χειρότερο είναι ότι κατέλαβαν τις παραλίες φτιάχνοντας αυτά τα πολύ μεγάλα beach-bar που τους αποδίδουν. Έκαναν την επέκταση, έκλεισαν την παραλία, που κανονικά θα έπρεπε να είναι ελεύθερη. Άρχισαν να χτίζουν και σπίτια, έχει αρχίσει το κακό από πολύ παλιά», συμπλήρωσε ο Μάκης Τσέλιος.
Μάκης Τσέλιος: Λίγο επικίνδυνες οι ενέργειες στη Μύκονο τώρα
Στις δηλώσεις του, ο Μάκης Τσέλιος υπογράμμισε πως θα έπρεπε να μην έχει επιτραπεί να ανεγερθούν αυθαίρετα κτίσματα στη Μύκονο ή αυτά να έχουν ήδη κατεδαφιστεί, όμως επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες εν μέσω της τουριστικής περιόδου προκαλούν πρόβλημα.
«Μέσα στην τουριστική περίοδο αυτές οι ενέργειες είναι λίγο επικίνδυνες. Θα μπορούσε αυτό να γίνει τον Οκτώβριο, δεν επιβάλλεται ο νόμος τον Οκτώβριο; Έπρεπε να γίνει με μέτρο αυτό, παρ’ όλο που εγώ είμαι πολέμιος σε αυτά τα εκτρώματα που έχουν γίνει. Τώρα προσπαθούν αυτοί που τα έφτιαξαν να φτιάξουν τα πράγματα, να γκρεμίσουν μόνοι τους. Απλώς αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο μέσα στη σεζόν», ανέφερε σχετικά ο σχεδιαστής.
«Δημιουργεί πρόβλημα γιατί η Μύκονος γίνεται παγκόσμιο θέμα με μια κακή πράξη όπως αυτή η διαδικασία γκρεμίσματος, που είναι δίκαιο, έπρεπε να έχει γίνει. Τώρα, τελευταία στιγμή είναι λίγο άσχημο. Μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά τον Οκτώβριο», συνέχισε και εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει μειωθεί η τουριστική κίνηση.