Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων

Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων Facebook Twitter
Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου προανήγγειλε ο κ. Μηταράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε στελέχη της ΝΔ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών.

Ακόμη ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι εξετάζεται η πρόσληψη 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου, για το 2020. Το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών, για τον σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοιχτών δομών, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται 20.000 επιπλέον θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε τέλος ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου- επανέλαβε ότι έχει φτάσει στις 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό- η αύξηση των επιστροφών, η λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος των ΜΚΟ, η διεθνοποίηση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM