Μόνο τέσσερα ραντάρ για την ταχύτητα υπάρχουν σε όλο το εθνικό δίκτυο

Μόνο τέσσερα ραντάρ για την ταχύτητα υπάρχουν σε όλο το εθνικό δίκτυο Facebook Twitter
0

Μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου υπάρχουν ραντάρ, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν τους παραβάτες οδηγούς ενώ στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν και όποτε διατίθενται σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αντίθετα με το εθνικό δίκτυο, στην Αττική οδό λειτουργούν λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας. «Με τη λειτουργία τους και την αποστολή των πρώτων κλήσεων οι παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας έπεσαν κατακόρυφα»»  λέει ο διευθύνων σύμβουλος των Αττικών Διαδρομών Βασίλης Χαλκειάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κάμερες κοστίζουν 30.000-40.000 ευρώ η καθεμία, ενώ για κάθε σημείο που επιλέγεται πρέπει να τοποθετείται μια κάμερα ανά λωρίδα ασφαλείας. Ωστόσο και αυτό το σύστημα είναι δυσλειτουργικό καθώς η κλήση μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM