Νέα αποκάλυψη για τη «νεκρή Μαρία του Έβρου»: «Της έβαλαν μέικαπ και τη φωτογράφισαν»

Μαρτυρία για το πως στήθηκε η φωτογραφία με το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο – «Της έβαλαν μέικ απ» Facebook Twitter
0

Πέραν των αναφορών Μηταράκη πως ενδέχεται στην καλοκαιρινή υπόθεση με τα fake news για το θάνατο παιδιού στον Έβρο να εμπλέκεται Έλληνας, σήμερα υπήρξε και μια ακόμη πληροφορία, που αναφέρει πως «έβαλαν μέικ απ» στο μικρό παιδί και μετά το φωτογράφισαν. 

Η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» σε σημερινό της δημοσίευμα επικαλείται μια μαρτυρία σχετικά με τον τρόπο που σκηνοθετήθηκε ο υποτιθέμενος θάνατος της «μικρής Μαρίας».

«Έβαλε μέικ-απ στο μικρό παιδί και στη συνέχεια το φωτογράφισε», υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στον Έβρο. 

Διακινητής καθοδηγούσε, γυναίκα υπεύθυνη για τα social 

Ο ίδιος περιγράφει όλη την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο διακινητής που είχαν πληρώσει καθοδηγούσε εξ΄αποστάσεως τις κινήσεις των μεταναστών, μέσω μιας γυναίκας, της Μπαϊντά, η οποία βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ισχυρίζεται ο αυτόπτης μάρτυρας, η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν εκείνη που μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος του 5χρονου κοριτσιού. Σκοπός ήταν οι 38 Σύροι πρόσφυγες να φτάσουν ανεμπόδιστα σε ελληνικό έδαφος.

Η περιπέτεια του πρόσφυγα 

Ο Σύρος πρόσφυγας μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την περιπλάνησή του για διάστημα περίπου δύο ετών, καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ σε διακινητές, μέχρι να φτάσει στον Έβρο. Όπως υποστηρίζει εκεί τους περίμεναν μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, τα οποία, αφού τους φωτογράφισαν έναν προς έναν τους υπέδειξαν τη διαδρομή, που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο πρόσφυγας συνεχίζει λέγοντας πως αφού παρέμειναν σε μια νησίδα για 7 ημέρες, κατόπιν με μια φουσκωτή βάρκα επιχείρησαν να περάσουν κατά ομάδες το ποτάμι προς την ελληνική πλευρά.  Ωστόσο, όπως λέει, η πρώτη ομάδα συνάντησε «μαυροντυμένους κουκουλοφόρους» που τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν πίσω. Τελικά επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη.

Δεύτερη προσπάθεια 

Η υπόθεση όμως έχει συνέχεια αφού 5 μέρες αργότερα οι Σύροι προσπάθησαν και πάλι να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Έφτασαν πάλι στη νησίδα του Έβρου και παρέμειναν εκεί για δέκα ημέρες, όπως ισχυρίζεται.

«Συνολικά μείναμε δέκα μέρες. Είχαμε μαζί μας προμήθειες, φαγητά και νερό, τα οποία όμως μετά την 8η ημέρα εξαντλήθηκαν. Κλέβαμε καρπούζια και καλαμπόκια για να τρώμε. Τα κινητά μας είχαν αποφορτιστεί και μόνο η Μπαϊντά συνέχιζε να έχει ενεργοποιημένο τηλέφωνο, καθώς ήταν η μόνη που είχε μαζί της power bank».

«Ύστερα από οκτώ ημέρες που βρισκόμασταν στη νησίδα ήρθε η Μπαϊντά και μας είπε ότι για να μην επαναληφθεί η αποτυχία της προηγούμενης φοράς, ο διακινητής σκέφτηκε να φτιάξουμε μια ιστορία. Μας είπε να βάψουμε το παιδί ώστε να φαίνεται νεκρό και να πούμε ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Εκείνος αποφάσισε ποια οικογένεια θα σήκωνε το βάρος του ρόλου. Υπέδειξε τη συγκεκριμένη γιατί είχαν πληρώσει λιγότερα. Κατά κάποιον τρόπο εκβιάστηκαν» είπε ο Σύρος πρόσφυγας.

Στη συνέχεια δίνει λεπτομέρειες για το σχέδιο: «Η Μπάιντα έφερε το κορίτσι στο δέντρο. Το ξάπλωσε στο έδαφος, του έβαψε το χέρι και το πόδι και του έβαλε λίγο φαγητό στα χείλη ώστε να μοιάζει πεθαμένο. Μετά το φωτογράφισε με το κινητό και έστειλε τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω πού».

«Μετά της έκοψαν τα μαλλιά ώστε να μη μοιάζει με το παιδί της φωτογραφίες, και της έκαναν μαθήματα ώστε να ανταποκρίνεται στο καινούργιο όνομά της “Μάγια” αντί για “Μαρία”» κατέληξε ο άνδρας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να κάνουν εισβολή σε προστατευόμενη περιοχή»

Ελλάδα / Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να εισβάλουν σε προστατευόμενη περιοχή»

«Το αττικόψαρο έγινε ο καρχαρίας των ρεμάτων της ανατολικής αττικής», λέει ο Σταμάτης Αρναούτης από την Πρωτοβουλία για την Προστασία του Ερασίνου
LIFO NEWSROOM