Διπλός σεισμός 3,5 και 3,7R στην Κεφαλονιά - Περισσότερες από 100 σήμερα οι σεισμικές δονήσεις

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλλονιά Facebook Twitter
Κεφαλονιά \ Φωτ: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
0

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Κεφαλονιά, προκαλώντας προβληματισμό. Από το πρωί έχουν καταγραφεί περισσότερες από 100 σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η πρώτη σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 4 χλμ δυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χλμ.

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλλονιά Facebook Twitter

Ο δεύτερος σεισμός σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ δυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας και το εστιακό βάθος στα 16,1 χλμ.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Ελλάδα / Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Η αποστολή HYDROMOX, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο
LIFO NEWSROOM