Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Γνωστές οι πρακτικές της ΔΑΠ με τα δίκτυα αντιγραφών

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Γνωστές οι πρακτικές της ΔΑΠ με τα δίκτυα αντιγραφών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Την άποψη που έχει η ΔΑΠ σχετικά με την «αριστεία» στα Πανεπιστήμια» αποδεικνύει η αντίδραση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των 106 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών που αντέγραψαν την ίδια εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών κατέθεσαν ακριβώς την ίδια εργασία σε μάθημα της εξεταστικής του περασμένου Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν στο επίμαχο μάθημα και να αποκλειστούν συνολικά από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

«Η άμεση αντίδραση των «παιδιών της ΟΝΝΕΔ» να ζητήσουν την άρση αυτής της ποινής, δίνει μία σαφή εικόνα για την άποψη που έχει η συγκεκριμένη παράταξη σχετικά με την «αριστεία» στα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστό άλλωστε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι οι πρακτικές της ΔΑΠ περιλαμβάνουν δίκτυα σημειώσεων, κυκλώματα αντιγραφής, υπόγειες συνεννοήσεις με καθηγητές, κεράσματα σε μπουζούκια και ταξίδια αναψυχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.


Σημειώνεται ακόμη ότι «φυσικά, η δική τους «αριστεία» επεκτείνεται στην υπεράσπιση όσων αντιγράφουν, με σκοπό να διατηρήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις και να ενισχύσουν την εκλογική τους δύναμη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ακραίας υποτίμησης της ακαδημαϊκότητας και της επιστήμης, επιδιώκεται η συνολική απαξίωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε η μετάβαση σε ένα καθεστώς ιδιωτικών Πανεπιστημίων να μοιάζει με αναπόφευκτη επιλογή».


Επομένως, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανησυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αφορά τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια τιμωρία για τις σπουδές των 106 φοιτητών, αλλά στην πραγματικότητα την προστασία των δικτύων αντιγραφής που έχει στήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίζει τη εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος αδιαφάνειας και συναλλαγής που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ