Κεραμέως: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για 400.000 φοιτητές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Φοιτητές σε αμφιθέατρο Facebook Twitter
Φωτ: TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Την πρακτική άσκηση για περίπου 400.000 φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ προωθεί με το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως το υπουργείο Παιδείας, με στόχο οι φοιτητές να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της και να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο εργασιακή εμπειρία. 

Λεπτομέρειες για την πρακτική άσκηση έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, εξηγώντας ότι «θα μπορεί να διεξαχθεί σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ΟΤΑ, σε επιχειρήσεις, αλλά και σε αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό, υπό προϋποθέσεις».

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι οι φοιτητές θα αμείβονται με τουλάχιστον το 80% του νομοθετημένου κατώτατου βασικού μισθού. 

«Καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης οι φοιτητές θα ασφαλίζονται από τους φορείς υποδοχής για τον κλάδο του ατυχήματος μέσω του e-ΕΦΚΑ. Η αποζημίωση βαρύνει κυρίως τους φορείς υποδοχής, αλλά προβλέπονται πρόσθετες δυνατότητες, έτσι ώστε το κόστος αυτής να μπορεί να βαρύνει και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τα πανεπιστήμια», δήλωσε η κα Κεραμέως στην Καθημερινή.

Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, απάντησε και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα ΑΕΙ, λέγοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

«Μόλις εκδοθεί το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το έχουμε ήδη καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουμε την επεξεργασία του από αυτό. Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα αναλαμβάνουν δράση όπου και όποτε χρειάζεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων», απάντησε σχετικά με το πότε θα εγκατασταθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Ερωτηθείσα για τις φοιτητικές παρατάξεις, εξήγησε ότι «στο Συμβούλιο Φοιτητών που θεσμοθετούμε θα εκλέγονται φοιτητές από ενιαίο ψηφοδέλτιο, η καθιέρωση του οποίου προωθεί τη μεταξύ τους συνεργασία και ενότητα, καθώς άξιοι και ικανοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους και στόχος είναι αυτοί να αναδειχθούν στα όργανα εκπροσώπησης, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου στον οποίο μπορεί να ανήκουν. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως ξέρετε, ως σύλλογοι, προβλέπονται και υπάγονται στις διατάξεις του αστικού δικαίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ