Οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ

Οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ Facebook Twitter
14

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)  είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!

Όπως αναφέρει το pontiki.gr, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.

Αυτό δηλώνει ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

Πρώτοι και καλύτεροι στον κόσμο είναι οι Νοτιοκορεάτες, ενώ οι Ολλανδοί εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη. Οι Γερμανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση των λιγότερο εργαζόμενων, με 1.408 ώρες το χρόνο.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Απομακρύνονται οι υπεύθυνοι στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το τροχαίο δυστύχημα

Ελλάδα / Χανιά: Απομακρύνονται οι υπεύθυνοι στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το τροχαίο δυστύχημα

Αντικαθίσταται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, με εντολή Μητσοτάκη, μετά τον θάνατο του 22χρονου στο τροχαίο δυστύχημα - Ανεξήγητο μέχρι σήμερα το γιατί δεν είχε συλληφθεί ο 45χρονος που είχε εντοπιστεί να οδηγεί μεθυσμένος δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Σίγουρα μέσα σ' αυτά τα στοιχεία είναι μέσα και οι μαϊμού υπερωρίες αλλά η αίσθηση μου είναι ότι ο Έλληνας όντως δουλεύει πολλές ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι, επειδή δεν υπάρχει κατάλληλο πρόγραμμα και πλαίσιο, δεν παράγεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Κοινώς ''τρέχουμε σαν το Βέγγο''
Μα τι άρθρο είναι αυτό στο οποίο σε αυτό που ουσιαστικά σκοπεύει είναι μία σύγκριση με την Γερμανία; Πονάει αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Λυπάμαι.Η Νορβηγία, στα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, συγκαταλέγεται στις χώρες που απασχολούνται λιγότερο. Στην ίδια έρευνα η Νορβηγία είναι μεταξύ των χωρών μεγαλύτερης παραγωγικότητας. Σημασία έχει πόσο δουλεύεις ή πόσο παράγεις;Καλή συνέχεια Δημήτριος
Δημήτρη, βασικά το άρθρο δε συγκρίνει Έλληνες και Γερμανούς μόνο, αλλά αναφέρει και τα αποτελέσματα για άλλους λαούς (π.χ. Νοτιοκορεάτες, Ολλανδούς), δε γίνεται να συμπεριλάβει ολόκληρη την έρευνα.Όσον αφορά στη σύγκριση σου με την Νορβηγία να σου πω ότι είναι παραπάνω κι από ατυχές το παράδειγμά σου.1) Η Νορβηγία είναι μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο του μισού σε σχέση με την Ελλάδα.2) Είναι μια χώρα χωρίς εχθρούς (άρα δεν σπαταλάει χρήματα για την άμυνά της) και δεν ήταν σε Οθωμανική κατοχή και μετά σε Γερμανική για να αναγκαστεί να ξεπληρώνει χρέη αιώνων χωρίς πραγματικά πλέον να χρωστάει τίποτα παρά μόνο τόκους και να μην της μένουν χρήματα για εκσυγχρονισμούς.3) Είναι μια χώρα με λαό συνειδητοποιημένο που δε ψηφίζει αυτό που του λένε τα κανάλια αλλά αυτό που του λέει το μυαλό του. Και σε αυτό βάζω κι εσένα κι εμένα γιατί έχω βαρεθεί να βγάζουμε πάντα τον εαυτό μας απ'έξω από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Προφανώς για να μας κυβερνούν 2 κόμματα 40 χρόνια η πλειοψηφία τους ψηφίζει.4) Η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου δε φαίνεται από το μέγεθος της γραφειοκρατίας, σε αυτό φταίει το κράτος που δεν προχωρά σε καμμία αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες. Οι υπάλληλοι μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτό που εκλαμβάνω σαν αναγνώστης είναι μία πολύ συγκεκριμένη σύγκριση προς ένα και μόνο απευθυνόμενο (4 στις 5 παραγράφους αναφέρονται στη Γερμανία-τα υπόλοιπα είναι ''contorno''). Δεν είναι ωστόσο αυτό στο οποίο θα μείνω, απλά το επισημαίνω γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εντελώς άσκοπη και άχρηστη σύγκριση με λαούς που δεν μπορούμε να συγκριθούμε εμείς οι Νεοέλληνες (Γιατί βέβαια τώρα θα ακούσουμε τα: Ο ελληνισμός αυτό και ο ελληνισμός το άλλο και η Δημοκρατία αυτό και η Δημοκρατία το άλλο και ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης που μόνο σάλιο θα είχαν να μας ρίξουν αν έβλεπαν την κατάντια μας!).1) Η Νορβηγία, αν και με πληθυσμό λιγότερο από τον μισό της Ελλάδας, παράγει ΑΕΠ κατά 20% με­γαλύτερο από αυτό της χώρας μας.2) Έλα τώρα, χρόνια τις ακούω αυτές τις δικαιολογίες (βλ. Οθωμανική αυτοκρατορία), ήλπιζα εδώ να ακούσω κάτι πιο ακριβό.Ναι, ας μιλήσουμε για την κατάσταση της Νορβηγίας και τη θέση της εκκλησίας της (καθοδηγούμενη από τους Ναζί) στο Δεύτερο παγκόσμιο και τον μετέπειτα κατακερματισμό της.3)Εδώ θα έρθω και θα συμφωνήσω πανηγυρικά! Και σε ευχαριστώ που βάζεις και εμένα μέσα και είμαι έτοιμος να λάβω όλο το μερίδιο ευθύνης που μου αντιστοιχεί. 4)Πάνω που τα βρήκαμε μου τα χαλάς. Σαν σε πολλά να φταίει το κράτος. Εμείς τελικά που φταίμε; Όταν θελήσαμε να αλλάξουμε κάτι πάντα βρίσκαμε τον τρόπο να το κάνουμε. Τώρα γιατί όχι; Ο Έλληνας ''Δε ζυγιάζει, δε μετρά, δε βολεύεται! Ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι'' καθώς λένε τα σοφά λόγια του Φίλου μου Καζαντζάκη. Πολύς αλτρουισμός και λυπάμαι. Πριν να με βάλεις μέσα (και καλά θα με κάνεις) να αναλάβω τις ευθύνες μου, τώρα, στα δύσκολα να τις εναποθέσω αλλού; Κρίμα είναι!Ίσως αναφερόμαστε σε δύο διαφορετικές χώρες, αλλά στην Ελλάδα όχι, οι υπάλληλοι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Σύντομο παράδειγμα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τα πηγαδάκια που κάνουν στα πεζοδρόμιο με μπύρα (στην καλύτερη καφεδάκι) και τσιγαράκι. Σου λέω αυτό σαν κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις και αύριο πηγαίνοντας στη δουλειά.Υπογραμμίζω: Η Ελλάδα είναι η χώρα μου και την αγαπώ. Από αυτήν πήρα αξίες, πιστεύω και ηθική. Ωστόσο δεν μπορώ να εθελοτυφλώ σε γεγονότα που επηρεάζουν καθημερινά τη ζωή μου και σε άτοπες δικαιολογίες. Την αγαπώ και για αυτό την κρίνω. Δεν μου αρέσει να λένε: Στην Ελλάδα δε λειτουργεί τίποτα ενώ στο εξωτερικό όλα είναι άψογα.Ακόμα και στο δημόσιο θα βρεις άρτιας λειτουργίας τμήματα!Και έτσι κλείνω. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και ελπίζω να ήμουν σαφής, γιατί λακωνικός σίγουρα όχι. Φιλικά, Δημήτρης
Αν έβγαινε έρευνα που θα μας έβγαζε τους πιο τεμπέληδες θα την στηρίζατε.Έλεος, τι πράγμα είναι αυτό με τους Έλληνες ρε παιδί μου. Τους λες τεμπέληδες και "μαζί τα φάγαμε" και τους πειράζει, τους λες εργατικούς, πάλι τους πειράζει. Τι σχιζοφρένεια κι αυτή. Σας πληροφορώ ότι ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα πάλι πιο πολύ δουλεύουν απ'ότι σε άλλες χώρες. Στη Γερμανία που είναι όλα αυτοματοποιημένα(π.χ. στη Γερμανία) την πιο πολλή ώρα κάθονται παρά δουλεύουν και το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό. Σε πολλές δουλειές ανά τον κόσμο οι άνθρωποι δουλεύουν ουσιαστικά λιγότερο από 8ωρο. Αυτό δε σε κάνει τεμπέλη, είναι ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε δουλειάς. Αναγνωρίστε και τα καλά ενός λαού πια, δε θα πάθετε τίποτα.
Σκοπός δεν είναι πόσες ώρες δουλεύει ο μέσος Έλληνας, αλλά τι κάνει/παράγει μέσα σε αυτές τις τόσες πολλές ώρες. Αν δηλαδή μέσα στη μέρα...όντως κάτι κάνει. Ο καθένας μπορεί να λέει πως δουλεύει 8 ώρες την ημέρα, χωρίς να κάνει πολλά.
Ο κάθε εργαζόμενος κάνει την δουλειά που του αναθέτουν. Εάν η υπηρεσία η η εταιρία που εργάζεται κάποιος δεν είναι παραγωγική,αυτό δεν είναι ευθύνη του εργαζόμενου. Είναι θέμα οργάνωσης εκ των άνω.Η δουλειά όμως που κάνει κάποιος,είναι δουλειά.Και τέλος πάντων ακόμα και σε περίπτωση τεμπέλη εργαζόμενου,είναι πάλι ευθύνη της διεύθυνσης να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.
Δηλαδή ο κάθε εργαζόμενος, είτε είναι σε ιδιωτικό, δημόσιο ή και ελεύθερος επαγγελματίας, δεν σκέφτεται? Μυαλό δεν έχει? Ευθύνες σε άλλους τομείς της ζωής του, δεν έχει? Τα βρίσκει όλα έτοιμα και ωραία? Εν μέρει έχεις δίκιο, η υπηρεσία πρέπει να αναλάβει και να υποχρεώσει τον κάθε υπάλληλο να κάνει τη δουλειά που του αναθέτει (αλλιώς, τι τον έχει?), αλλά στην Ελλάδα, ούτε αυτό γίνεται σε πολλές περιπτώσεις.Η δουλειά που κάποιος κάνει ναι, είναι δουλειά. Φτάνει να μην χάνει ώρες και ώρες για κάτι που άνετα θα μπορούσε να είχε τελειώσει σε μια - και ναι, συμβαίνει και αυτό στην Ελλάδα. Σε αυτό αναφερόμουν προηγουμένως, ότι ναι μεν μπορεί οι Έλληνες να δουλεύουν παραπάνω ώρες, ΑΛΛΑ αν για παράδειγμα ο Γάλλος χρειάζεται 3 ώρες και ο Έλληνας 8 για μια δουλειά, ε συγνώμη, υπάρχει διαφορά. Και για αυτό μου φαίνεται χαζό να λέμε ποιος δουλεύει παραπάνω - σημασία έχει τι ακριβώς κάνουμε με όλες αυτές τις παραπάνω ώρες.Σε περίπτωση τεμπέλη εργαζομένου, δίκιο έχεις, ευθύνη της διεύθυνσης είναι να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Αλλά δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, ούτε αυτό γίνεται στην Ελλάδα.
Δούλεψα για ένα χρόνο (πρακτική) στο δημόσιο. Είδα πώς θεωρούν το 8ωρο οι ΔΥ. Και μάλιστα, η πιο μεγάλη πλάκα είναι όταν μοιράζουν τα λεφτά των εικονικών υπερωριών. Και αυτοί φαίνονται στην λίστα σας;
Μπορεί εκεί που δούλεψες εσύ να τις παίρνουν, αλλά αν μπεις και διαβάσεις και το προηγούμενο Μισθολόγιο, πριν το Ενιαίο, για το 95% των υπαλλήλωντου Δημοσίου, η αμοιβή υπερωρίας δεν υφίσταται ως έννοια.