«Οι φλόγες της αθλιότητας»: Ο Έλληνας φωτογράφος Ά. Τζωρτζίνης βραβεύτηκε από τη UNICEF για τη φωτογραφία της χρονιάς

«Οι φλόγες της αθλιότητας»: Ο Έλληνας φωτογράφος Ά. Τζωρτζίνης βραβεύτηκε από τη UNICEF για τη φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
0

Η έξοδος παιδιών από τον φλεγόμενο καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια: το δραματικό κλικ του Έλληνα φωτογράφου Άγγελου Τζωρτζίνη, βραβεύτηκε ως η φωτογραφία της χρονιάς από τη UNICEF.

«Σε μια παγωμένη στον χρόνο στιγμή, αποτυπώνεται η γενναιότητα και η δυσπιστία των παιδιών, καθώς και η ετοιμότητά τους να βοηθήσουν άλλους απέναντι στην απόλυτη αντιξοότητα» γράφει η UNICEF για την φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου. 

«Οι φλόγες της αθλιότητας»: Ο Έλληνας φωτογράφος Ά. Τζωρτζίνης βραβεύτηκε από τη UNICEF για τη φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Ο Άγγελος Τζωρτζίνης

«Με τιμά που λαμβάνω αυτό το ιδιαίτερο βραβείο για τη φωτογραφία της χρονιάς από τη UNICEF. «Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Έλληνας φωτογράφος. 

I am honored to receive this special award, photo of the year 2020 by UNICEF. The children are the future and we are...

Δημοσιεύτηκε από Angelos Tzortzinis στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Το δεύτερο και το τρίτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού που διοργάνωσε ο γερμανικός βραχίονας της UNICEF, επίσης αποτυπώνουν ιστορίες παιδιών κάτω από άκρως πιεστικές, εξωπραγματικές συνθήκες. Η φωτογραφία του Ινδού φωτογράφου Supratim Bhattacharjee καταγράφει παιδιά να δουλεύουν στα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία της Ασίας και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Το τρίτο βραβείο πήγε στον Ρώσο φωτογράφο Evgeny Makarov που απαθανάτισε μια στιγμή από μία σχολή μπαλέτου, ως απάντηση στην βία και τα ναρκωτικά που αποτελούν καθημερινότητα στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

 

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020, ο καταυλισμός στη Μόρια καταστράφηκε ολοσχερώς αφήνοντας 13.000 πρόσφυγες χωρίς καταφύγιο, μεταξύ των οποίων 4.000 παιδιά. 

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζούσαν εκεί είχαν έρθει από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή το Ιράκ. Διέμεναν στον καταυλισμό κάτω από αποκρουστικές συνθήκες για χρόνια» γράφει η UNICEF. «Ο καταυλισμός ήταν υπερπλήρης, υπήρχε ελάχιστο καθαρό νερό, όχι αρκετό φαγητό. Καμία στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, ούτε σχολεία ή ευκαιρίες για παιχνίδι».

Η UNICEF εκτιμά ότι περίπου ο μισός πληθυσμός των προσφύγων και εκτοπισμένων ανθρώπων παγκοσμίως, είναι είτε παιδιά, είτε έφηβοι. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM