Οι ναυτικοί έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Οι ναυτικοί έτοιμοι για κινητοποιήσεις Facebook Twitter
0

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΝΑ για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες Διατάξεις». Σύμφωνα με τους ναυτικούς από το νομοσχέδιο αυτό «καταδεικνύεται, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκεται η ευθεία εξαφάνιση αυτού του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος». Η ΠΝΟ θα στείλει εξώδικο σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία ενώ καλεί τους Έλληνες ναυτικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή.

Σύμφωνα με τους ναυτικούς,  το σχέδιο νόμου «παραδίδει στην κυριολεξία τις ελληνικές θάλασσες στα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία, έστω και τρίτης χώρας, περιλαμβανομένων και των σημαιών ευκαιρίας, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιωτικά ή εμπορικά».

Επίσης, θεωρεί ότι καταργεί πλήρως τις υποχρεωτικές οργανικές συνθέσεις του πληρώματος για τα συγκεκριμένα πλοία και την υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολουμένων σε αυτά στο ΝΑΤ και στην κυριολεξία επιτρέπει τη χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό και έλεγχο διακίνηση των σκαφών αυτών στις ελληνικές θάλασσες.

Επισημαίνεται επίσης ότι με το άρθρο 26 του νομοσχεδίου γίνεται μια επιπλέον προσπάθεια, για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και νόμιμης αντίδρασης των ναυτεργατών σε κάθε εις βάρος τους μέτρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ