Μια παιδοψυχολόγος βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ομαδική καταγγελία εννέα πατεράδων που την κατηγορούν για «ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας» των ίδιων στα παιδιά τους.
Πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναφέρουν ότι η παιδοψυχολόγος φέρεται να έχει δώσει σε χωρισμένες γυναίκες γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων τους για «κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά τους» με την υπόθεση της καταγγελίας να ανατίθεται σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στις 26 σελίδες της καταγγελίας αναφέρονται συνοπτικά οι υποθέσεις των εννέα πατεράδων ενώ φέρονται να έχουν εμφανιστεί και άλλοι που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι γονείς αναφέρουν ότι όλα γίνονται σε συγκεκριμένο στάδιο της δικαστικής διεκδίκησης του παιδιού με συγκεκριμένη μέθοδο και γνωματεύσεις.
«Στο πλαίσιο υποθέσεων που ανέλαβα, για δήθεν ασέλγεια πατέρων επί των τέκνων τους, όπου πατέρες κατηγορούνται από τις μητέρες με ακριβώς το ίδιο σύστημα, αντιλήφθηκα ότι υφίστανται συγκεκριμένοι/ες “παιδοψυχίατροι”, “παιδοψυχολόγοι” και λοιποί τεχνοκράτες, οι ίδιοι/ες κάθε φορά, που αναλαμβάνουν τη στήριξη των ως άνω σκευωριών κατά αθώων, προκειμένου να ενδυθούν με δικαστικό ένδυμα και ψευδοεπιστημονικότητα οι ως άνω κατηγορίες, και υφίσταται κοινή μεθοδολογία στην τέλεση του ως άνω εγκλήματος κατά αθώων», ανέφερε η δικηγόρος Χριστίνα Φλώρου, που εκπροσωπεί τους γονείς που έκαναν την καταγγελία.
Η ομαδική καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τη συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο έγινε όταν πατέρας κατάφερε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εντοπίσει άτομα που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον και είχαν κατηγορηθεί χάνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα για την επικοινωνία με τα παιδιά τους.
«Μετά την ψήφιση του ν. 4800/2021 για τη συνεπιμέλεια και γενικώς την κατανομή του χρόνου επικοινωνίας και του δικαιώματος και ευθύνης ανατροφής των τέκνων και από τους δυο γονείς, πολλοί αναθάρρησαν ότι επιτέλους θα επέλθει ισορροπία στα δικαιώματα επικοινωνίας και κοινής ανατροφής των τέκνων και από τους δύο γονείς τους. Ωστόσο, αυτή τη χρονική περίοδο, στον ακριβή αντίποδα της παραπάνω θετικής εξέλιξης, συγκεκριμένοι “επιστήμονες” και “ειδικοί”, εκμεταλλευόμενοι την άρρωστη επιθυμία, στο πλαίσιο πάντα της ρήξης του ζευγαριού, για εκδίκηση και την πλήρη αποξένωση του ενός γονέα από το τέκνο του, διαστρεβλώνουν τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης», λέει η κα Φλώρου.
«Οι κατά τόπους Εισαγγελίες λοιπόν, ανά το πανελλήνιο, καλούνται να αντιμετωπίσουν ψευδοεπιστημονικές “γνωματεύσεις”, στις οποίες στηρίζονται ψευδείς μηνύσεις για ασέλγεια, με τις οποίες κατηγορούνται γονείς, κυρίως πατέρες, αλλά όχι μόνο, οι οποίοι σέρνονται στα δικαστήρια για το πιο ηθικά ατιμωτικό έγκλημα που υφίσταται, αυτό της παιδεραστίας και αιμομιξίας», προσθέτει.
«Δρουν λίγο πριν από τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων για επικοινωνία ή συνεπιμέλεια, έχοντας συνήθως φροντίσει να εξασφαλίσουν “γνωματεύσεις” από συγκεκριμένα πρόσωπα (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) για δήθεν ασέλγεια, για τη λήψη των οποίων δεν έχει τηρηθεί κανένα πρωτόκολλο, φυσικά, και στη συνέχεια, έως ότου ξεμπλέξει η υπόθεση (εν τω μεταξύ ο γονέας κατηγορείται ψευδώς για κακουργηματικές πράξεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο), δηλαδή έως την αθώωση, παρέρχεται τόσος χρόνος ώστε η αποξένωση μεταξύ του αδίκως κατηγορηθέντος και του παιδιού να έχει παγιωθεί».