Πάσχα στο χωριό με εκκαθαριστικό - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

Πάσχα στο χωριό με εκκαθαριστικό - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
8

Τις φορολογικές δηλώσεις που αποδεικνύουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας των πολιτών σκέφτεται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, προκειμένου αν ελεγχθεί αποτελεσματικά τυχόν απόπειρα μαζικής εξόδου προς την περιφέρεια κατά την εορταστική περίοδο, η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε για να ανακοπεί το κύμα εξόδου στα νησιά.

Το συγκεκριμένο μέτρο, που ήδη εφαρμόζεται για την μετακίνηση στα νησιά, είναι ένα από τα ισχυρότερα σενάρια που έχουν θέσει στο τραπέζι και επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός, καθώς η περίοδος του Πάσχα θα αποτελέσει ένα μεγάλο κρας τεστ στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού

Παράλληλα, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης αλλά και η ενεργοποίηση του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις και του πλαφόν στη συχνότητα που μπορεί κάποιος να βρεθεί εκτός σπιτιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει περιορισμό στην ώρα που μπορεί κάποιος να μετακινείται εκτός σπιτιού «δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», δήλωσε ο κ. Πέτσας στην τηλεόραση του OPEN προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα μέσα στις επόμενες δυο με τρεις ημέρες.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιος είχε πει για τον Σον (Σιν) Κόνερυ ότι "αγαπάει πάρα πολύ τη Σκωτία, θα έκανα τα πάντα γι'αυτή εκτός από το να μείνει εκεί".Το ίδιο ισχύει και με τον μέσο Έλληνα για το χωριό του. Όλοι για τα χωριά τους μιλάνε αλλά στην Αθήνα μένουν μόνιμα. Αλλά τα δικαιώματα στο χωριό για να βγάλουμε και συγγενή βουλευτή. Αλλά και η ΔΟΥ στην Αθήνα για να μην τρέχουμε.
Δεν φταίει ο μέσος Έλληνας γι΄αυτή την κατάσταση.Πριν κάποια χρόνια λέγανε να γίνει αποκέντρωση των υπουργείων, να μεταφερθούν πέριξ, εκτός του κέντρου της Αθήνας και δεν έχει γίνει τίποτα. Με το ζόρι κατάφεραν την μετεγκατάσταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι.Αν νομίζεις πως μπορείς να εργαστείς και το καταφέρεις, στο χωριό σου ή στο νησί σου όταν το αντικείμενο και η δυναμική του επαγγελματικού σου τομέα είναι συστηματικά συνυφασμένη με το κλεινόν άστυ, πες το μας κι εμάς, πολύ ευχαρίστων να το πράξουμε.
Μμμ... Ο μέσος συνταξιούχος, κυρίως όταν έπαιρνε σύνταξη στα 50, εργαζόταν πολύ ε;Δάσκαλοι, γιατροί γιατι δεν μπορούν να πάρουν μετάθεση κάπου κοντά στο χωριό τους; Παρακαλάνε τα περιφερειακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας για γιατρούς.Εξάλλου καιρός είναι να αποκτήσουμε και κανέναν αγρότη αντί για σεκιουριτάδες ή υπαλλήλους τηλεφωνικών κέντρων.ΥΓ Μεταφέρθηκε το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και γλιτώσαμε από 500 πορείες τον χρόνο κι άλλα τόσα επεισόδια. Θαύμα η αποκέντρωση.ΥΓ2 Ο μέσος Έλληνας φταίει για τα πάντα. Χώρα του είναι. Ποιος φταίει; Ο μέσος μασόνος ή ο μέσος Ελλοχίμ; Αλλά εδώ τα κινήματα μας είναι είτε κατά του Παπαθεμελή (ring a bell?) είτε... "Δεν πληρώνω". Κίνημα μαζικό και λαϊκό "αποκέντρωση" δεν υπάρχει...Εξάλλου για να γίνει η αποκέντρωση πρέπει να γίνουν δρόμοι, έργα υποδομής. Μόνο ο Σημίτης ασχοληθηκε σοβαρά με αυτά και ήταν ήδη αργά.Άκου να μαθαινεις:
https://youtu.be/9NCWFwhr-uwΚι όπως είχε πει ο Άσιμος "εγώ δεν κάνω παρέα με χαχαμπαχανιστές".Και ας πετάξω κι έναν Πωλ Σιδηρό: "το έργο τέχνης όταν φύγει από τον καλλιτέχνη έχει αυτόνομη πορεία από αυτό που επεδίωκε ο καλλιτέχνης".