Πέθανε ο σκιτσογράφος της Φρουτοπίας Νίκος Μαρουλάκης

Πέθανε ο σκιτσογράφος της Φρουτοπίας Νίκος Μαρουλάκης Facebook Twitter
0

Ο Νίκος Μαρουλάκης σκιτσογράφος των παιδικών παραμυθιών, γνωστός από τα έργα του «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά και «Το Μαγικό Τσουκάλι» έφυγε από τη ζωή την Κυριακή.

 

Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από το 1960 ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία.

Γελοιογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά από το 1960 έως το 1967 (Ταχυδρόμος, Εικόνες κ.ά.). Το 1966 γίνεται μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου. Το 1977 πηγαίνει στη Δ. Γερμανία. Γελοιογραφίες του δημοσιεύονται συνέχεια στα περιοδικά Pardon, Lui, She, Stern, Freundin, Für Sie, Auto, Frankfurte Rundschau, Die Zeit, Tip κ.ά.

Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα, με κείμενο και εικόνες του ίδιου, εκδίδεται το 1979 από τις «Εκδόσεις Κέδρος». Ακολουθούν τέσσερα βιβλία του στις «Εκδόσεις Καστανιώτη», Το μαγικό τσουκάλι, Οι πιο μικροί μας φίλοι, Το τσίρκο Ραμπίνο και Ο κύριος Σαρανταποδαρούσας.

Πέθανε ο σκιτσογράφος της Φρουτοπίας Νίκος Μαρουλάκης Facebook Twitter

Συγχρόνως ασχολείται και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, με κόμικς και, φυσικά, με γελοιογραφίες. Από το 1982 έως σήμερα έχει εικονογραφήσει 60 περίπου παιδικά βιβλία. Το 1987 εκδίδονται και οι δύο πρώτοι τόμοι του κόμικ Ο μικρός Αχιλλέας και το ποδολάχανο από τις «Εκδόσεις Χελώνα», που φτιάχτηκε με τη συνεργασία του Πέτρου Κωνσταντινίδη (κείμενα). Με τον Πέτρο Κωνσταντινίδη, επίσης, φτιάχτηκε και το προσχολικής ηλικίας βιβλίο Άρης ο Αλφαβητάρης.

Ο Νίκος Μαρουλάκης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις εδώ και στη Γερμανία και έχει λάβει μέρος σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Έχει βραβευτεί δυο φορές στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, τρεις φορές στην έκθεση του Τόκυο και έχει πάρει μια τιμητική διάκριση στην Έκθεση Γελοιογραφίας του Vercelli της Ιταλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM