Το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα – Ασφυκτικοί θάνατοι, αποκλείεται το ατύχημα

Το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Ασφυκτικός θάνατος, αποκλείεται το ατύχημα Facebook Twitter
0

Σε ασφυκτικό θάνατο «δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» αποδίδεται ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστικό πόρισμα των κ.κ. Καλόγρηα και Καρακούκη.

Οι ιατροδικαστές είχαν αναλάβει να κάνουν την πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια των θανάτων τους, ύστερα και από την αποκάλυψη ότι η μεγαλύτερη αδελφή τους, Τζωρτζίνα, πέθανε μετά από χορήγηση κεταμίνης.

Στο πόρισμά τους αποκλείουν το σενάριο του ατυχήματος και αναφέρουν ενδεικτικά: «Ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών».

Εν συνεχεία, αναφέρουν πως η απόφραξη «έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» και άρα «αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα».

«Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία» εξηγείται.

Τα τραύματα στα παιδιά

Η 3,5 ετών Μαλένα έφερε εκδορές στη ρινική χώρα, που προκλήθηκαν από νύχια γυμνών χεριών και πιθανότατα δεν ανήκαν στο παιδί καθώς από το φωτογραφικό υλικό φαίνεται ότι τα νύχια του ήταν κομμένα κοντά.   

«Επίσης, με δεδομένο ότι οι ως άνω εκδορές έχουν τους χαρακτήρες εν ζωή γενομένων βλαβών, δεν είναι συμβατές με πρόκλησή τους κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, κατά την οποία σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό -το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς ζωτικά σημεία, νεκρό. Οι εν λόγω εκδορές είναι ερυθρές και με στοιχεία αιμορραγικής διήθησης, και ως εκ τούτου είναι συμβατές με πλήρη αντίδραση εν ζωή, και όχι προκληθείσες μεταθανάτια, οπότε θα στερούνται αιμορραγικών διηθήσεων» συμπληρώνεται.

Όσον αφορά στην Ίριδα, εντοπίστηκαν «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνου χείλους στόματος αριστερά, και πιθανά εκδορές στον αριστερό ρώθωνα».

Όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές «και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε τόσο από τον νεκροψιακό/νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, παθολογική αιτία θανάτου», ούτε εντοπίστηκε «ύπαρξη φαρμάκου ή δηλητηρίου που να σχετίζεται αιτιωδώς με τον θάνατο».

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΔΑΠ για τα λύματα στην παραλιακή: Το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται λόγω των 7.000 παράνομων συνδέσεων

Ελλάδα / ΕΥΔΑΠ για λύματα στην παραλιακή: Το δίκτυο υπερφορτώνεται λόγω 7.000 παράνομων συνδέσεων

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται το πρόβλημα και το αποδίδει στις παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο, για τις οποίες, όπως τόνισε, λαμβάνονται μέτρα
LIFO NEWSROOM