Ψάρεψαν γιγαντιαίο τόνο στη Νάξο - Ίσως ο μεγαλύτερος που έχει πιαστεί ποτέ

Ψάρεψαν γιγαντιαίο τόνο στη Νάξο - Ίσως ο μεγαλύτερος που έχει πιαστεί ποτέ Facebook Twitter
0

Ψαράδες από την Κάλυμνο αλίευσαν έναν τεράστιο τόνο βάρους 288 κιλών και μήκους 2,74 μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Naxospress.gr, τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό «Κάλυμνος», εντυπωσίασαν με τον τόνο-γίγαντα, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο πιο μεγάλος που έχει πιαστεί ποτέ στα νερά του Αιγαίου.

Έκπληκτοι με το τεράστιο ψάρι ήταν και οι λιμενικοί της Νάξου που κλήθηκαν να προχωρήσουν στα διαδικαστικά της αρχειοθέτησης, αλλά και οι ντόπιοι που επιστρατεύτηκαν, ώστε να μεταφερθεί το ψάρι με φορτηγό στο ψυγείο και από εκεί στον τόπο προορισμού του.

Ψάρεψαν γιγαντιαίο τόνο στη Νάξο - Ίσως ο μεγαλύτερος που έχει πιαστεί ποτέ Facebook Twitter
Ψάρεψαν γιγαντιαίο τόνο στη Νάξο - Ίσως ο μεγαλύτερος που έχει πιαστεί ποτέ Facebook Twitter

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλαζόπτερο) και διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του, σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας. Οι τόνοι αυτού του είδους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτεροι καθώς το βάρος τους φτάνει ακόμη τα 450 κιλά.

Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετά είδη να βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία. Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός στο  σούσι. Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα. Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης, ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.

Με πληροφορίες από naxospress.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM