Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Σάμο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Σάμο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
0

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Άγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου, βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, περίπου 290 στρέμματα κυρίως δασικής και 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη, ανατρέποντας τις πρώτες εκτιμήσεις που μιλούσαν για 2.000 στρέμματα καμένης γης.

Οι νότιοι άνεμοι, που ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ, είχαν ως αποτέλεσμα να επωμιστούν όλο το έργο της κατάσβεσης οι επίγειες δυνάμεις του νησιού, οι οποίες ενισχύθηκαν από τμήματα της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη.

Ως αργά χθες το βράδυ υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και για το λόγο αυτό, το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων παραμένει στην περιοχή. Η εκτίμηση είναι ότι αν δεν υπάρξει νέα ενίσχυση των ανέμων, που πλέον έχουν πέσει στα 5 μποφόρ, η φωτιά αναμένεται να τεθεί άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

Ελλάδα / Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

«Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του» αναφέρει η δήλωση του δικηγόρου του
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM