Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος Facebook Twitter
0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στο Άγιον Όρος, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και τους μοναχούς της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών Αγίου Όρους, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Το Άγιον Όρος και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν σε ζώνη με αυξημένη σεισμική δραστηριότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως, στην περιοχή τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί κι άλλες, ασθενέστερες σεισμικές δονήσεις, με τον μεγαλύτερο να καταγράφεται στους 3,5 βαθμούς κι έναν μικρότερο, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ, στις 17:13 με επίκεντρο 9 Χλμ. ΔΒΔ των Καρυών.

Λίγα λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ και συγκεκριμένα στις 18:26, οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ακόμα μία δόνηση, μικρότερης έντασης. Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά των Καρυών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροτομής της σορού του Βασίλη Καλογήρου

Ελλάδα / Λάρισα: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση της σορού που βρέθηκε στον Τύρναβο

Η εισαγγελέας Σοφία Καλογήρου έχει αναγνωρίσει πως πρόκειται για τη σορό του γιου της - Άγνωστο το πώς βρέθηκε 18 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο
LIFO NEWSROOM