Σεισμός στην Πάτρα 3,5 Ρίχτερ

Σεισμός στην Πάτρα 3,5 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στις 10:00 το βράδυ, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα νότια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου εννέα χιλιομέτρων νότια από την πόλη του Αιγίου.

Νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα, το πρωί στις 07:55 και στις 07:40, καταγράφηκαν άλλες δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,7 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα, που είχαν το ίδιο επίκεντρο με την αποψινή δόνηση.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM