Σχολεία: Επιστροφή στις τάξεις με διά ζώσης διδασκαλία– «Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις τηλεκπαίδευση»

Σχολεία: Επιστροφή στις τάξεις με δια ζώσης διδασκαλία– Μακρή: Μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» τηλεκπαίδευση Facebook Twitter
0

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η διά ζώσης διδασκαλία, για τους μαθητές που μετρούν ήδη αντίστροφα για να επιστρέψουν στα σχολεία

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως με τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης τόνισε πως προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Η ίδια, σημείωσε πως οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Συρίγος: Δια ζώσης και η λειτουργία των πανεπιστημίων – Να προχωρήσουν οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Με επισήμανση ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε στην ΕΡΤ για επιστροφή στην κανονικότητα, με ζητούμενο και για τα Πανεπιστήμια τα μαθήματα να γίνονται μόνον δια ζώσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγει υπουργική απόφαση για τα μαθήματα. «Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση» Στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, είπε προσθέτοντας ότι: Η απάντηση για το κόστος των εργαστηριακών τεστ που επωμίζονται οι φοιτητές είναι ότι «τα εμβόλια είναι δωρεάν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μην οδηγηθούμε πάλι σε κατάσταση να κλείνουν τομείς».

Η ισχύουσα απόφαση είναι να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια μόνο δια ζώσης, δεν είναι κανονικότητα το μάθημα μπροστά στον υπολογιστή που έγινε εξ ανάγκης, πρόσθεσε πριν αναφερθεί στις Πανελλαδικές και τις βάσεις εισαγωγής. Αναφερόμενος ενδεικτικά στην «εμβληματική Δασολογία θεσσαλονίκης και στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι «αυτό που έγινε με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτυπώνει τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία και ποιες είναι οι ανάγκες». Μπορεί να χρειαστεί να μετεξελιχθούν σχολές ή να συγχωνευτούν, ή να αλλάξουν κατεύθυνση, θέματα που θα εξετάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με τους πρυτάνεις, τόνισε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ