Το έθιμο της αναβίωσης της επικοινωνίας των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου, «ζωντάνεψε» στη 19η ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
Εκατοντάδες εθελοντές κάθε ηλικίας διασκορπίστηκαν σε 69 σημεία της Σίφνου για να αναπαραστήσουν την αρχαία επικοινωνία μέσω προειδοποιητικών σημάτων.
Οι αρχαίοι #πύργοι της #Σίφνου «ξαναζωντανεύουν»!
— Visit Sifnos (@visitsifnos) June 24, 2022
Το #έθιμο της αναβίωσης της επικοινωνίας των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου, ζωντάνεψε» μέσα από την 19η ετήσια εκδήλωση που
πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο νησί της αρμονίας!#Sifnos pic.twitter.com/1EDKjliQgb
Οι αρχαίοι πύργοι στη Σίφνο, συνδέονται με τις ακροπόλεις του νησιού και χρησίμευαν ως φρυκτωρίες, φυλάκια ή αποθηκευτικοί χώροι.
Οι φρυκτωρίες στη Σίφνο είχαν χτιστεί για τα προειδοποιητικά σήματα σχετικά με τις επιδρομές πειρατών, κατά τα ρωμαϊκά και ενετικά χρόνια.
Πρόσφατα η Σίφνος συγκαταλέχθηκε στις νέες προσθήκες ανάμεσα στα πιο ιστορικά μέρη από 72 χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με το διεθνές τηλεοπτικό μέσο για τον πολιτιστικό τουρισμό, 4k Heritage TV/Visiotel https://www.visiotel.com/.
«Η ιστορία μας είναι το μέλλον μας, ειδικά σε μία εποχή που οι ταξιδιωτικές τάσεις και οι ανάγκες των ανθρώπων αλλάζουν. Συντηρούμε τις παραδόσεις και τις διαχρονικές αξίες και φροντίζουμε να τις μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, κάνοντας τους όλους κοινωνούς του μακραίωνου πολιτισμού της Σίφνου», δήλωσε η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.
Αφιέρωμα για το νησί, έκαναν και οι Financial Times για την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο, τοποθετώντας τα κεραμικά της Σίφνου, ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα της τέχνης της αγγειοπλαστικής από όλο τον κόσμο.