Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ Facebook Twitter
1

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι η δυσκολία των θεμάτων, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές. Ως αστάθμητος παράγοντας χαρακτηρίζεται ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο οποίος συνέπεσε χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τις επιλογές τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Ελλάδα / Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Η αποστολή HYDROMOX, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια