Στο εδώλιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος - Καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν το lockdown

Στο εδώλιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος - Καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν το lockdown Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη του μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκτάριου, σχετικά με παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, έπειτα από τη διακοπή που αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Ο μητροπολίτης κατηγορείται για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο μητροπολίτης Κέρκυρας είχε τελέσει θεία λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων και λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, εντός του ναού, με παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν, παρόντων και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνού.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την τοποθέτηση του μητροπολίτη, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, την 25η Μαρτίου. Σε αυτό φέρεται να καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, δηλώνοντας ότι βγαίνουν για άσκηση, αλλά στην πραγματικότητα να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Για την συγκεκριμένη κατηγορία η εισαγγελέας πρότεινε σήμερα την απαλλαγή του μητροπολίτη, υποστηρίζοντας «πως δεν προκύπτει δόλος στο κήρυγμα του μητροπολίτη, όταν καλούσε τους πιστούς να επισκεφθούν την εκκλησία».

Στο εδώλιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος - Καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν το lockdown Facebook Twitter
Πιστοί και κληρικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο (Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Στο πλευρό του μητροπολίτη Κέρκυρας τάχθηκαν αρκετοί μητροπολίτες της χώρας και πολλοί εξ αυτών, κατέθεσαν, σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης. Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο ο μητροπολίτης χειροκροτήθηκε από ανθρώπους που υπήρχαν εκεί- κληρικούς και μη- ενώ ευχαρίστησε την εισαγγελέα «που κατανόησε την ουσία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και κατανόησε πως όσα γίνανε δεν ήταν προγραμματισμένα για να καταφρονίσουμε το νόμο. Ουσιαστικά δε καταφρονούμε το νόμο, αλλά δεχόμεθα το νόμο του Θεού. Πρόκειται για ομολογία της πίστεως».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ