Σύλληψη άνδρα στη Θεσσαλονίκη που καταζητείται στη Γερμανία για φοροδιαφυγή 4,1 εκατ. ευρώ

Σύλληψη άνδρα στη Θεσσαλονίκη που καταζητείται στη Γερμανία για φοροδιαφυγή 4,1 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0

Ένας 44χρονος Έλληνας συνελήφθη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος, καθώς καταζητείται στη Γερμανία για φοροδιαφυγή. 

Όπως αναφέρεται στα διωκτικά έγγραφα, με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με έδρα τη Γερμανία, ο συλληφθείς, μαζί με ένα ακόμη άτομο, κατηγορείται ότι σε συνολικά 49 περιπτώσεις κατέθεσε στις φορολογικές αρχές της συγκεκριμένης χώρας πλαστά τιμολόγια. 

Με αυτό τον τρόπο, απέφυγε φόρο επί του κύκλου εργασιών, ο οποίος ανέρχεται σε 4.141.428,22 ευρώ.

Ο άντρας εντοπίστηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του το ευρωπαϊκό ένταλμα, με βάση το οποίο και συνελήφθη. 

Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM