Τι απαντά η Eurobank σε δημοσιεύματα για επίθεση από χάκερς

Τι απαντά η Eurobank σε δημοσιεύματα για επίθεση από χάκερς Facebook Twitter
Eurobank: Επίθεση «χάκερς» στο web- banking - Διαρρέουν τα στοιχεία πελατών (Eurokinissi)
0

Διαψεύδει η Eurobank δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επίθεση από χάκερς στο web banking και διαρροή των στοιχείων των πελατών της.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει πως «η Eurobank ενημερώνει την πελατεία της ότι τα συστήματά της και ειδικά το e banking και m banking (mobile banking) είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Η τράπεζα επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ' αυτόν τον τρόπο, αναφέρει σε ανακοίνωση της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, υπήρξαν δημοσιεύματα περί προσπάθειας υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων και των κωδικών πελατών της Eurobank, μέσω των συστημάτων e-banking και m-banking (σ.σ. mobile banking).  

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ελλάδα / Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ανακοίνωση για το θέμα των καμερών και του καταγραφικού κυκλώματος στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρίας Interstar
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ