Time Out: Το Παγκράτι στις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου

Πορτοκαλί πολυκατοικία στο Παγκράτι Facebook Twitter
Φωτ: Instagram @eye_clicks_by_tatiana
0

«Παγκρατάρα»! Αυτό ενδέχεται να αναφωνήσει κάποιος αντικρίζοντας το Παγκράτι στη λίστα του Time Out με τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου.

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε βρεθεί εκεί για καφέ ή για φαγητό. Κάνατε βόλτα στους δρόμους του, ανακαλύπτοντας μικρά μαγαζάκια ή έχετε αράξει στις πλατείες του.

Το Παγκράτι αποτελεί προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας. Το Time Out το ανακάλυψε και το συμπεριέλαβε στη λίστα του.

Το Time Out για το Παγκράτι

«Η άνοδος του Παγκρατίου σε super-hip ήταν γρήγορη. Παρά τη γειτνίασή του με το κέντρο της Αθήνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο - έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - η γειτονιά βρισκόταν στο ραντάρ των τουριστών.

Αλλά εκεί που κάποτε θεωρούνταν άχαρο, σήμερα αποτελεί μαγνήτη για τους δημιουργικούς τύπους που συρρέουν στα μοντέρνα μπαρ του, που παίζουν από ροκ και μπλουζ μέχρι χιπ χοπ, και στα artisanal εστιατόρια που το έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια. 

Η αρθρογράφος του Time Out προτείνει στους αναγνώστες να περιπλανηθούν στο Παγκράτι και να αισθανθούν «ένα περίεργο μείγμα νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από μποέμικα καφέ, με θέα στα βουνά που περιβάλλουν την πόλη. Όποια γωνιά κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες: κεντρικά σημεία συνάντησης για τους ντόπιους και ευπρόσδεκτες ανάσες από τους γεμάτους κίνηση δρόμους».

Μια όμορφη ημέρα στο Παγκράτι για την αρθρογράφο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή για να περιηγηθείτε σε έργα τέχνης του Πικάσο, του Μιρό, του Βαν Γκογκ, καφέ, φαγητό και το βράδυ ποτό σε κάποιο από τα μπαρ της οδού Τιμοθέου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ