Την ανάγκη της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης επισημαίνει ο Πικραμμένος με επιστολή στον Κοντονή

Την ανάγκη της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης επισημαίνει ο Πικραμμένος με επιστολή στον Κοντονή Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Την ανάγκη υιοθέτησης της υποχρεωτικής επίλυσης μίας μεγάλης κατηγορίας διαφορών, μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης, αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος επισημαίνει τη βούληση των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας, υπέρ των καινοτόμων λύσεων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, πριν την προσφυγή στη δικαστική διαδικασία.

Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος σημειώνει στην επιστολή του, ότι «το ιστορικό "στοίχημα" της υποχρεωτικότητας, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αξιοποίησης και διάδοσης της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη, τόσο μέσω της εξοικονόμησης κόστους και χρόνου για τον πολίτη, καθώς και μέσω της αποσυμφόρησης του επιβαρυμένου δικαστικού συστήματος».


Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, χαιρετίζει τη νομοθετική επεξεργασία ανάλογων εφαρμογών υποχρεωτικής απόπειρας διαμεσολάβησης, εκφράζοντας την ισχυρή βούληση του Οργανισμού για ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία και διαβούλευση των νέων διατάξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δίκη για το Μάτι και η πολιτική συγκάλυψη που παραμένει άθικτη

LiFO politics / Η Δίκη για το Μάτι και η πολιτική συγκάλυψη που παραμένει άθικτη

Η ακτιβίστρια και συγγραφέας Μαρίνα Καρύδα μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις πτυχές που δεν αναδείχθηκαν στο δημόσιο διάλογο και για όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ ανοιχτά: τους εμπλεκόμενους που απαλλάχθηκαν χωρίς να δικαστούν, τα πολιτικά πρόσωπα που δεν λογοδότησαν ποτέ, παρά τα στοιχεία που υπήρχαν, και την απογοήτευση των συγγενών των θυμάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ