Ξενοδόχοι: Σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής προσβλέπουν πολλές περιοχές για το Πάσχα

Ξενοδόχοι: Σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής προσβλέπουν πολλές περιοχές για το Πάσχα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επειδή ημερολογιακά το Πάσχα πέφτει νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι και πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές, η κίνηση σε γενικές γραμμές δεν είναι ικανοποιητική και πολλοί ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) κυρίως από Έλληνες τουρίστες, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Με βάση τις έως τώρα αναφορές, από τις κατά τόπους ξενοδοχειακές ενώσεις της Αττικής και κυρίως της Περιφέρειας, σε αρκετούς πασχαλινούς προορισμούς παρατηρείται κάμψη των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα προτίμησαν να μην ανοίξουν για το Πάσχα, ώστε να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Εξαίρεση αποτελούν η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Στα θετικά της φετινής τουριστικής σεζόν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα (συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Καβάλα και λιγότερο η Χαλκιδική) αναμένεται να δεχθεί αρκετούς επισκέπτες από βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία και Ρουμανία κυρίως).

Στη Θεσσαλονίκη, η τουριστική κίνηση παρουσιάζεται «πεσμένη» συγκριτικά με πέρυσι, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στις ορεινές περιοχές της χώρας σε σχέση με τις νησιωτικές.

Στους παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη, η Πάτμος και αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, ο αριθμός των κρατήσεων εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΞ, ο μέσος όρος διαμονής του Έλληνα ταξιδιώτη μειώθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις στις δύο διανυκτερεύσεις (Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα).

Οι τιμές ξεκινούν κατά μέσο όρο από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (περιλαμβάνουν προαιρετική έξτρα χρέωση για τα πασχαλινά γεύματα) και αυξάνονται ανάλογα με την περιοχή και την κατηγορία του ξενοδοχείου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν δύο άτομα που εργάζονταν ως εθελοντές, καθώς και άτομα, τα οποία διέμεναν και ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης
LIFO NEWSROOM