Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το ξεκίνημά του, τα «όχι» που άκουσε, την πορεία του μέχρι σήμερα, αλλά και την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία και να γίνει η φωνή όσων δεν μπορούν να μιλήσουν.
«Αισθάνθηκα άλλος άνθρωπος στην καραντίνα όταν βγήκα να περπατήσω σε έναν άδειο, παραλιακό δρόμο. Δεν ήμουν ένα αντικείμενο προς παρακολούθηση, δε με κοίταζε κανείς» λέει, μεταξύ άλλων μιλώντας την ΕΡΤ.
Στην αρχή της καριέρας του απολάμβανε την αναγνωσιμότητα, παραδέχεται μετά όμως άρχισε να τον δυσκολεύει. «Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να την ακολουθήσουμε αυτή την αλλαγή» λέει.
«Όταν είδα ότι υπάρχει μία άλλη ζωή που περνάω πιο όμορφα, τότε αποφάσισα να την ακολουθήσω. Πήρα την απόφαση να είμαι πιο σαφής, πιο συγκεκριμένος, γιατί νομίζω πως είχα τον χρόνο να δω κάποια πράγματα διαφορετικά, πιο ήρεμα. Όντως μιλάω πιο ανοιχτά και νιώθω ότι βοηθάω κόσμο.
»Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι ζουν πίσω από μία διαχωριστική γραμμή, που δεν καταλαβαίνω ποιος την έβαλε, πότε, γιατί και αν εξυπηρετεί σε κάτι» λέει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης. «Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί και το μόνο που φέρνει είναι μίση, στενοχώρια και δυστυχία» λέει.
«Θεωρώ ότι σιγά σιγά μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι, να συνυπάρχουμε. Μπορεί να μην μπορούμε γίνουμε φίλοι αλλά θα μπορούμε να συνυπάρχουμε» εξηγεί και λέει ότι δεν λαμβάνει μόνο μηνύματα από ομοφυλόφιλους αλλά από ανθρώπους που του μιλούν για διαχωρισμό και άδικες συμπεριφορές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, θυμήθηκε την εποχή που αρνήθηκε να κάνει δεύτερη σεζόν για τις «Σαββατογεννημένες» επειδή ήθελε να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Δεν του βγήκε σε κακό, θυμάται γιατί κάπως έτσι προέκυψε το «Παρά Πέντε».
Θυμάται για την εποχή που είχε τη μαμά του δασκάλα στο σχολείο, γεγονός που δεν τον ενοχλούσε. «Γελούσα με την αυστηρότητα της μαμάς μου» λέει ο ίδιος.
«Τη δύσκολη κατάσταση δεν ψάχνω να κρυφτώ πίσω από το χιούμορ. Τη ζω, όχι ως drama queen, ως άνθρωπος που στεναχωριέται» λέει μεταξύ άλλων ενώ μία στενάχωρη στιγμή ήταν όταν δεν πέρασε στις απολυτήριες εξετάσεις της σχολής.
«Δεν πολυκολλάω στα στενάχωρα, τα ζω και μετά τα αφήνω πίσω μου Τα βιώνω σ' όλο μου το μεγαλείο αλλά το προσπερνώ».
Κάπως έτσι στενοχωρήθηκε και όταν του είπαν να μην παίξει τον Χοσέ στις Σαββατογεννημένες. Αλλά τελικά τα κατάφερε.
Γεννήθηκε την ημέρα που περνούσε από τις Σέρρες η ολυμπιακή φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μόναχο, γι' αυτό, όπως λέει η μαμά του του αρέσουν και τόσο πολύ.
Παραδέχεται ότι η τηλεόραση ήταν η παρέα του γιατί δεν είχε πολλές παρέες στο γυμνάσιο. Κατάλαβε ότι ήθελε να γράψει για την τηλεόραση όταν έβλεπε τις «Τρεις Χάριτες» και τον Μιχάλη Ρέππα, που έπαιζε σε δεύτερο ρόλο δικό του σενάριο. Έτσι έκανε και ό ίδιος αργότερα με το πρώτο του τηλεοπτικό σενάριο, τις «Σαββατογεννημένες».
Πάντα οι άνθρωποι του θεάματος αγχώνονται για την επιτυχία και την εικόνα τους, παραδέχεται σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Φέτος, όμως ομολογεί ότι αισθάνεται μια χαρά και έχει αποβάλει το άγχος του. «Δεν έχω άγχος να είμαι αποδεκτός αλλά να είμαι ευτυχισμένος», λέει.
«Δεν έχω κάποιο απωθημένο. Κάποια φιλοδοξία με την τηλεόραση. Είμαι πλήρης», λέει ενώ μιλά για την νέα του σειρά «Σέρρες» που ανεβαίνει σε πλατφόρμα και αφηγείται τη γλυκιά σχέση ενός πατέρα με τον γκέι γιο του στην επαρχιακή πόλη.
Σε ό,τι αφορά στα social media, λέει ότι θέλει να προσπαθήσει να τα κλείσει μέσα στο 2022 για να θυμηθεί πως ήταν παλιά.
«Οι γονείς μου είναι περήφανοι αλλά πάνω από την περηφάνεια είναι ότι οι γονείς μου με αγαπάνε και τους αγαπώ και γω. Χαίρομαι που το απολαμβάνω. Είναι απλό», λέει.
Με πληροφορίες της ΕΡΤ