Όταν ο Τραμπ επιχείρησε να προβάλλει στο CNN διαφήμιση που κατηγορούσε το τηλεοπτικό δίκτυο για «fake news»

Όταν ο Τραμπ επιχείρησε να προβάλλει στο CNN διαφήμιση που κατηγορούσε το τηλεοπτικό δίκτυο για «fake news» Facebook Twitter
0

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες οι τηλεκριτικοί να είχαν κατηγορήσει το CNN ότι πρόσφερε αφειδώς αεροχρόνο στον Ντόναλντ Τραμπ -ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας- σίγουρα, όμως, δεν είχαν υπολογίσει τον τρόπο με τον οποίο ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ θα... ευχαριστούσε το τηλεοπτικό δίκτυο. 

Έτσι, όταν το CNN έλαβε το τηλεοπτικό σποτ που θα επροβάλλετο για τους εορτασμούς των 100 ημερών του Τραμπ στην εξουσία η έκπληξη θα ήταν εξόχως δυσάρεστη, καθώς στο σποτάκι μεταξύ των άλλων επιτυχιών του Προέδρου θα γινόταν αναφορά και στον οργανωμένο πόλεμο εναντίον των "fake news" τόσο του συγκεκριμένου τηλεοπτικού δικτύου, όσο και άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

 

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις επευφημίες για την τεράστια περικοπή φόρων που διαφημίζει ότι κατάφερε ο Τραμπ και στις προσπάθειες του "να γίνει η Αμερική μεγάλη ξανά", παρεμβάλλονται τα πρόσωπα παρουσιαστών και δημοσιογράφων του CNN και κάτω από τα πρόσωπα τους, με κόκκινα γράμματα παρεμβάλλονται οι λέξεις "fake news" (μτφ.: ψευδείς ειδήσεις).

Η αντίδραση του τηλεοπτικού δικτύου ήταν άμεση και κοινοποιήθηκε μέσω όλων των διαύλων του και φυσικά των social media. Σε ένα αυστηρό tweet το CNN αναφέρει ότι το σποτ δεν θα προβληθεί, παρά μόνο στην περίπτωση που ο διαφημιστής αφαιρέσει το "fake news" από το τηλεοπτικό μήνυμα. "Τα mainstream Μέσα Ενημέρωσης δεν ψεύδονται και ως εκ τούτου ψευδής είναι ο ισχυρισμός της διαφήμισης", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο tweet και στις λοιπές ανακοινώσεις του τηλεοπτικού δικτύου. 

Με στοιχεία από Mashable.com

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

TV & Media / Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

Οι εταιρείες στοιχημάτων συνήθως τοποθετούν χώρες, όπως η Σουηδία, μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών στις αποδόσεις στοιχημάτων της Eurovision, ακόμη και πριν επιλέξουν τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM