Σαγιονάρες, σακούλες και μπουκάλια στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Ινδονησία

Σαγιονάρες, σακούλες και μπουκάλια στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Ινδονησία Facebook Twitter
WWF-Indonesia / Kartika Sumolang
0

Μια νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτές της ανατολικής Ινδονησίας αποκαλύφθηκε πως στο στομάχι της έκρυβε πολλά κομμάτια πλαστικού, ανάμεσα στα οποία σαγιονάρες και 115 πλαστικά ποτήρια, σύμφωνα με τις αρχές. 

Ο Guardian ανέφερε πως το γεγονός σήμανε συναγερμό στους οικολόγους και την κυβέρνηση, καθώς η Ινδονησία είναι μια από τις χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο με πλαστικό. 

Διασώστες από το εθνικό πάρκο του Wakatobi, εντόπισαν την φάλαινα φυσητήρα, μήκους 9.5 μέτρων, όταν ενημερώθηκαν από οικολόγους πως ντόπιοι είχαν περικυκλώσει το κουφάρι του θηλαστικού και το έκοβαν σε κομμάτια. 

Ειδικοί εντόπισαν περίπου 5,9 κιλά πλαστικού στο στομάχι της φάλαινας, ανάμεσα στα οποία 115 πλαστικά ποτήρια, τέσσερα πλαστικά μπουκάλια, 25 σακούλες, δυο σαγιονάρες, έναν σάκο από νάιλον και πάνω από χίλια ακόμα κομμάτια πλαστικού.  

«Παρότι δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την αιτία θανάτου, τα δεδομένα είναι πραγματικά απαίσια», δήλωσε η  Dwi Suprapti υπεύθυνη για τα θαλάσσια είδη του WWF Ινδονησίας. 

Πρόσθεσε πως είναι αδύνατο να εξακριβωθεί αν το πλαστικό προκάλεσε τον θάνατο του θηλαστικού, εξαιτίας της προχωρημένης σήψης. 

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 260 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μετά την Κίνα, η χώρα με τη δεύτερη υψηλότερη ρύπανση πλαστικών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science τον Ιανουάριο. 


Η μελέτη αναφέρει πως η χώρα παράγει 3.2 εκατομμύρια τόνους πλαστικού, εκ των οποίων 1.29 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στον ωκεανό. 

Ο Guardian μετέδωσε πως ο υπουργός Ναυτιλίας της χώρας, δήλωσε πως το συμβάν πρέπει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού και προέτρεψε την κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα για την προστασία του ωκεανού.  

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Διεθνή / COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Το προσχέδιο της Συμφωνίας ορίζει ως ευρύτερο τον στόχο για άντληση 1,3 τρισ. δολαρίων ετησίως έως το 2035, με αναφορές σε χρηματοδότηση από «δημόσιες και ιδιωτικές πηγές»
LIFO NEWSROOM
«Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Market news / «Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Μαζί με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», η Coca-Cola συνεχίζει για 2η χρονιά το έργο της για τη διάσωση και προσφορά εκατομμυρίων μερίδων τροφίμων και συστήνει ξανά τη δράση «Ένα Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους».
THE LIFO TEAM
Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Νέα ανάλυση δείχνει ότι η φορολόγηση των εταιρειών ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να αυξήσει τα κονδύλια του ταμείου του ΟΗΕ για τις απώλειες και ζημίες της κλιματικής κρίσης κατά 2.000%
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Τρεις από τις πέντε επιστημονικές ομάδες που παρακολουθούν την παγκόσμια θερμοκρασία λένε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δεν μπορεί να περιοριστεί στους 1,5°C
LIFO NEWSROOM