ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει λάβει πρόσκληση από την Τουρκία

ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει λάβει πρόσκληση από την Τουρκία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η Ελλάδα δεν έχει λάβει πρόσκληση από την Τουρκία για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, διευκρινίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών», σημειώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών εντός του Ιανουαρίου.

Ο τελευταίος γύρος των διερευνητικών είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM