Αναστέλλεται η ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου

Αναστέλλεται η ανέγερση ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου Facebook Twitter
Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος / Φωτ.: Pexels
0

Στη διακοπή των εργασιών για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο της Μήλου προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας της οικοδομικής άδειας. 

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΥΠΕΝ, παράλληλα ότι απεστάλη έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος της νομιμότητας της υπ’ αριθμ. 1134683/25-07-2024 οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε από την ΥΔΟΜ Μήλου και αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Κατά τις ίδιες πηγές, ξεκινάει ο πολεοδομικός σχεδιασμός στο νησί με την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του Δήμου Μήλου, όπου από τις προδιαγραφές προκύπτουν σαφείς οδηγίες στους μελετητές για την προστασία του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές όπως είναι το Σαρακήνικο.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρεμβαίνει άμεσα όταν εντοπίζονται ζητήματα σχετικά με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, όπως στην περίπτωση της Μυκόνου και της Σαντορίνης, εφαρμόζοντας ελέγχους για αυθαίρετες κατασκευές ή αναστέλλοντας τις οικοδομικές άδειες», καταλήγουν οι πηγές του ΥΠΕΝ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM