Αντώνης Σαμαράς: «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών- «Οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια»

σαμαρας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όταν αυτό πάει στη Βουλή, ενώ επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή», ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πάει στη Βουλή μέσα στην τετραετία. 

«Όχι. Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια», απάντησε αρχικά. 

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας πως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια «έλυσε κάθε πρόβλημα δικαιωμάτων». «Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε γάμο, θα αναγκαστούμε αργότερα - για λόγους εξίσωσης ανόμοιων πραγμάτων - να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη- και δικαίωμα- να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι "γονέα ένα" και "γονέα δύο"», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Απαντώντας στην ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ακόμη «μην μπερδεύουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις- που μπορεί να είναι πολλαπλές - με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα». 

Ακόμη, ανέφερε: «Οι γυναίκες δεν είναι "τεκνοποιητικές μηχανές" που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται. Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι παροχή υπηρεσίας. Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο - και για τις γυναίκες και για τα παιδιά». 

Αντώνης Σαμαράς για Τουρκία: «Όσο συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως πειρατής, δεν υπάρχει θετική ατζέντα»

«Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα», σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου και τις πληροφορίες για μνημόνιο συνεργασία αναφορικά με το μεταναστευτικό. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Γερμανία, σχολιάζοντας ότι επιδεινώθηκαν οι σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα. 

«Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες τον θεωρούν "μαύρο πρόβατο”;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το μνημόνιο συνεργασίας για το μεταναστευτικό, απάντησε: «Θυμάστε πόσες τέτοιες "συμφωνίες" έχει υπογράψει η Τουρκία με την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια; Έχει τηρήσει καμία; Αμφιβάλλει κανείς ότι οι ροές των λαθρομεταναστών σχεδιάζονται από το τουρκικό καθεστώς και αποτελούν μοχλό εκβιασμού σε βάρος της Ελλάδος και της Ευρώπης;». 

Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς και δημιουργεί νέα τετελεσμένα σε βάρος μας, ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. «Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι "συζητάμε" μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα», συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Όσο συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως "πειρατής" δεν υπάρχει καμία θετική ατζέντα», επανέλαβε και σημείωσε πως ο «κατευνασμός» υπήρξε πάντα «πολύ επικίνδυνος». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM
Επαγγελματίες Οπλίτες: Μπορούν να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας ή του 60ού έτους της ηλικίας τους

Πολιτική / Επαγγελματίες Οπλίτες: Μπορούν να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας ή του 60ού έτους της ηλικίας τους

Στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου είναι η κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για επέκταση Ιονίας Οδού: Ο δρόμος αυτός γίνεται μια γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας

Πολιτική / Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε Τίρανα: Οι υποχρεώσεις της Αλβανίας έρχονται από το παρελθόν

Πριν τη Σύνοδο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον Έντι Ράμα - «Εμείς ουσιαστικά είμαστε οι ρυθμιστές της ταχύτητας με την οποία η Αλβανία θα κινείται προς την Ευρώπη»
LIFO NEWSROOM
Σακελλαροπούλου: Το παράδειγμά σας, μας εμπνέει και μας δίνει ελπίδα

Πολιτική / Η Σακελλαροπούλου βράβευσε Ελληνίδες και Έλληνες με αθόρυβη κοινωνική προσφορά

Παρασημοφορήθηκε η αγρότισσα που δώρισε υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και το ζευγάρι που έδωσε 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου - Ποιοι άλλοι τιμήθηκαν
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική αναγκαιότητα

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική αναγκαιότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων και υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας
LIFO NEWSROOM
Μπελέρης για δυτικά Βαλκάνια: Να μην πλησιάζουμε κράτη απλώς και μόνο για να μην υποκύψουν στη Ρωσία

Πολιτική / Μπελέρης για δυτικά Βαλκάνια: Να μην πλησιάζουμε κράτη απλώς και μόνο για να μην υποκύψουν στη Ρωσία

«Αν η ποιότητα της δημοκρατίας και η πολιτική σταθερότητα δεν έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, μπορεί, όντας κράτη-μέλη, αυτές οι χώρες να επανεμφανίσουν σύνδρομα και παθογένειες της ιστορίας τους», είπε ο Φρέντι Μπελέρης
LIFO NEWSROOM