Αποτυχία δανεισμού και για τη Γερμανία

Αποτυχία δανεισμού και για τη Γερμανία Facebook Twitter
0

Την ώρα που η Άνκελα Μέρκελ έχει στυλώσει τα πόδια ζητώντας την υπογραφή Σαμαρά, το έδαφος φαίνεται να υποχωρεί και να απαιτούνται πολύ πιο ριζικές πολιτικές και λύσεις για να ξεπεραστεί η κρίση.

Τον πόνο του νότου ένοιωσε και η Γερμανία που, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι το απόρθητο φρούριο της Ευρώπης. Αιτία η ατυχής έκβαση της σημερινής προσπάθειας δανεισμού της Γερμανίας που καλύφθηκε τελικά κατά το ήμισυ προκαλώντας τρόμο σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η έκδοση των γερμανικών ομολόγων στόχευε στην άντληση 6 δις ευρώ, όμως το γερμανικό δημόσιο πέτυχε να αντλήσει μόνο 3,944 ευρώ και να αναγκαστεί να αγοράσει η Ντόιτσεμπανκ για να επουλώσει την πληγή.

Η γερμανική υπηρεσία διαχείρισης χρέους έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει το περιβάλλον μεγάλης νευρικότητας που επικρατεί, όμως ήταν η Γερμανία μέχρι πρόσφατα το σίγουρο λιμάνι των επενδυτών στην τρικυμία των ευρωπαϊκών αγορών.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM