Βουλή: Άρση ασυλίας 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ενός ανεξάρτητου

Βουλή: Άρση ασυλίας 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ενός ανεξάρτητου Facebook Twitter
Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την άρση ασυλίας 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ενός που πλέον είναι ανεξάρτητος (Φωτ.: EUROKINISSI)
0

Η ολομέλεια της Βουλής, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε την άρση της ασυλίας δέκα βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ενός που πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα. 

Με την απόφαση αυτή, για την άρση της ασυλίας, δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου η δικαιοσύνη να καλέσει τους 11 βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων

Από τους 286 βουλευτές που ψήφισαν, οι 285 τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας των 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ο ένας καταψήφισε. Σε ό,τι αφορά τον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο 284 τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας και ένας κατά. 

Οι 11 για τους οποίους αποφασίστηκε η άρση ασυλίας είναι οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Νωρίτερα, την άρση ασυλίας τους ζήτησαν και οι 11 βουλευτές που πήραν τον λόγο, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για χειραγώγησή τους από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στίγκας για άρση ασυλίας: Κινήσεις εντυπωσιασμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην ολομέλεια την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα που είχε στείλει στη Βουλή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. 

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας- ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο- απέδωσε τη δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των ΜΜΕ λίγο αίμα». Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η έρευνα της δικαιοσύνης είχε ξεκινήσει με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους "Greek mafia"» και καθοδηγούν τους βουλευτές του.

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών». «Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή», είπε ακόμη. «Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ΄ εξακολούθηση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM