Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Ν.Δ. - Οι απαντήσεις για Ερντογάν και Σ. Αραβία

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Ν.Δ. - Οι απαντήσεις για Ερντογάν και Σ. Αραβία Facebook Twitter
Φωτό: Nick Paleologos / SOOC
2

Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 18%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον περασμένο μήνα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται παγιωμένη στις 12 μονάδες, καθώς τον Νοέμβριο η Ν.Δ. συγκέντρωνε ποσοστό 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • Ν.Δ.: 30%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 18%
  • Κίνημα Αλλαγής: 9,5%
  • Χρυσή Αυγή: 7,5%
  • ΚΚΕ: 6,5%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,5%
  • ΑΝΕΛ: 2%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2%

Η ΝΔ διατηρεί επίσης μεγάλο προβάδισμα εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους εκατό πολίτες προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις για ζητήματα της επικαιρότητας

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό ως προς την στάση της κυβέρνησης σε τρία μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία». Αίσθηση προκαλεί ότι συμφωνούν με αυτό πάνω από έξι στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

«Μαθήματα δημοκρατίας και μετασχηματισμού του νοήματος του Πολυτεχνείου με άμεσους συνεργάτες τον Μάκη Βορίδη, τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη περιττεύουν»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

Πολιτική / Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

«Η Ελλάδα του 2024 τιμά τους αγωνιστές του ‘73 με τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά στη σύγχρονη γνώση. Θυμίζοντας πως η χούντα ήταν εκείνη που πρώτη τα βεβήλωσε και τα κατέστρεψε» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Οργή του πρωθυπουργού για τις απόψεις που εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα» - «Ο κ. Σαμαράς θέτει εαυτόν για δεύτερη φορά μετά το 1993 εκτός ΝΔ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Παραιτήθηκε ο πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσσος Κούνδουρος

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσσος Κούνδουρος

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν συμμετείχε στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας της 8ης Νοεμβρίου, καθώς δεν συμμετείχε ο ομόλογός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να μιλάμε για προστασία της λαϊκής κατοικίας και όχι για προστασία της 1ης κατοικίας είναι νίκη της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ένας κατεστραμμένος πρώην μικρό-εισοδηματίας πρέπει να τύχει προστασίας και όχι κάποιος κατεστραμμένος πρώην μεσαίων εισοδημάτων.