Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Ν.Δ. - Οι απαντήσεις για Ερντογάν και Σ. Αραβία

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Ν.Δ. - Οι απαντήσεις για Ερντογάν και Σ. Αραβία Facebook Twitter
Φωτό: Nick Paleologos / SOOC
2

Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 18%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον περασμένο μήνα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται παγιωμένη στις 12 μονάδες, καθώς τον Νοέμβριο η Ν.Δ. συγκέντρωνε ποσοστό 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • Ν.Δ.: 30%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 18%
  • Κίνημα Αλλαγής: 9,5%
  • Χρυσή Αυγή: 7,5%
  • ΚΚΕ: 6,5%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,5%
  • ΑΝΕΛ: 2%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2%

Η ΝΔ διατηρεί επίσης μεγάλο προβάδισμα εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους εκατό πολίτες προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιφυλάξεις για ζητήματα της επικαιρότητας

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό ως προς την στάση της κυβέρνησης σε τρία μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία». Αίσθηση προκαλεί ότι συμφωνούν με αυτό πάνω από έξι στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να μιλάμε για προστασία της λαϊκής κατοικίας και όχι για προστασία της 1ης κατοικίας είναι νίκη της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ένας κατεστραμμένος πρώην μικρό-εισοδηματίας πρέπει να τύχει προστασίας και όχι κάποιος κατεστραμμένος πρώην μεσαίων εισοδημάτων.