Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τα Paradise Papers

Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τα Paradise Papers Facebook Twitter
1

Επείγουσα ερώτηση προς τη Κομισιόν για τη διαρροή των Paradise Papers, που αφορά 13,4 εκατομμύρια φορολογικά αρχεία προερχόμενα από φορολογικούς παραδείσους, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, «τα αρχεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ονόματα πολιτικών, βασιλικών οικογενειών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, τα οποία συνεχίζουν και κρύβουν τα υπέρογκα κέρδη και τις περιουσίες τους με σκοπό να μην πληρώνουν φόρους».

«Έτσι η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή δημιουργεί τεράστια φορολογικά κενά τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.


Ζητεί τέλος από την Κομισιόν «να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της Ε.Ε. από το μέγεθος της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής», καθώς και να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες από τα φορολογικά κενά που δημιουργούνται, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM