Γαβρόγλου: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη

Γαβρόγλου: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
4

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παροτρύνοντας τους βουλευτές της ΝΔ «να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους».

Αφορμή για αυτήν τη δήλωσε του υπουργού Παιδείας έδωσε παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, «για άλλα δέκα χρόνια η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν θα τύχει αυτού του μεγάλου προνομίου να έχει ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο».

Ο βουλευτής έκανε αναφορά και στο βιογραφικό σημείωμα του υπουργού Παιδείας, παρατηρώντας πως «υπερηφανεύεται ότι δίδαξε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αμερικής».

«Πολύ φοβάμαι ότι και εσείς έχετε εμπλακεί σε αυτήν την πολύ απίστευτη ιδεολογική διάσταση γύρω από το άρθρο 16. Μη μιλάτε για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά. Αλλά κάποιος πρέπει να δημιουργεί κέρδη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Μην, λοιπόν, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα πραγματικά να κάνετε μία ανασκόπηση -είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει αυτό- και να μου πείτε πόσα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ευρώπη και τι ποιότητας είναι τα ελάχιστα που υπάρχουν. Σας προλαβαίνω, είναι πάρα πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι σήμερα μία παράδοση της Ευρώπης, είναι βασικά της Αμερικής. Και τα ελληνικά πανεπιστήμια -όπως ελπίζω να γνωρίζετε- έχουν θεσμούς που μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα που έρχονται από κοινωφελή ιδρύματα κλπ.».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ενω στα δημόσια το εμπόριο ναρκωτικών ανθει και τα κερδη μοιράζονται στα ταξικα αδέρφια ... Επιπλέον το κίνημα κερδίζει μυριαδες ανεγκεφαλους με κριτική σκέψη αμοιβαδας που εξασφαλιζουν τη διαιωνιση της νομενκλατουρας μιας παραδοξης ελίτ που με όραμα την αριστερή ολοκλήρωση προς τον προηγούμενο αιώνα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια για να συνεχισουν την παράδοση της χειραγωγησης ανεγκεφαλων μαζων....Εμετος, πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση.
Ειναι καταντια την εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης πρώτο θέμα στην ατζεντα υπουργου Παιδείας να είναι το ιδιοκτησιακο καθεστως και όχι η αναβάθμιση των υπαρχόντων ιδρυματων. Επίσης η τυτοχρονη απελευθέρωση των ιδιωτικών εκτος απο αυξημένες δυνατότητες επιλογων θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση δισ που μέχρι τωρα ξοδευονται απο Ελληνικά νοικοκυρια για σπουδές στο εξωτερικό. Πραγματικά αντι να αντιμετωπίζουν την παιδεία σαν μοχλο ανάπτυξης κάνουν οτιδήποτε ειναι δυνατό να την υποβαθμισουν μεσα απο αδιανοητες αγκυλωσεις.
"Ενω στα δημόσια το εμπόριο ναρκωτικών ανθει και τα κερδη μοιράζονται στα ταξικα αδέρφια ... Επιπλέον το κίνημα κερδίζει μυριαδες ανεγκεφαλους με κριτική σκέψη αμοιβαδας που εξασφαλιζουν τη διαιωνιση της νομενκλατουρας μιας παραδοξης ελίτ που με όραμα την αριστερή ολοκλήρωση προς τον προηγούμενο αιώνα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια για να συνεχισουν την παράδοση της χειραγωγησης ανεγκεφαλων μαζων.... Πηγή: www.lifo.gr"Δηλαδή στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τοεμπόριο ναρκωτικών δεν υπάρχει ... Σε πολλά (αν όχι σε όλα) διάσημα πανεπιστήμια ο "μπάφος" πάει κι έρχεται και θεωρείται και αναπόσπαστο κομμάτι μιας περίεργης "μαγκιας"Και σε ότι αφορά τη δεύτερη παράγραφο να θυμηθούμε μερικά "λαμπερά πνεύματα" που πέρασαν από διάσημα πανεπιστήμια ( ΓΑΠ. Α. Σαμαράς, Κων/νος Καραμαλής ο Β', Γιανννννννης Βαρουφάκης δε συνεχίζω κουράστηκα) ενώ μπορώ να θυμηθώ και μια τουλάχιστον περίπτωση πραγματικά λαμπρού πνεύματος που δεν πέρασε από κανένα πανεπιστήμιο ( Μακρυγιάννης) Αλλο τι διδάσκεσαι και άλλο τι κατανοείς από αυτό που διδάσκεσαι είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως εκπαιδευμένος. Μην τα μπερδεύουμε!!!