Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μετά τις αναφορές Χακάν Φιντάν περί «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» και «ομογενών» στα Δωδεκάνησα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε ένα μήνυμα στους διπλωμάτες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ενημερώσει την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας της ΚΗ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας νωρίτερα σήμερα και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις οικογένειες των νέων Ακολούθων, για «τη θυσία, όχι μόνο για να φτάσουν οι νέοι Ακόλουθοι στο σημερινό τους επίπεδο, αλλά κυρίως τη θυσία του ότι στο μέλλον θα τους στερηθούν για ικανά χρονικά διαστήματα, όταν οι ίδιοι θα βρίσκονται ανά τον κόσμο για να υπηρετήσουν την πατρίδα, υπό ορισμένες αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, όπως είναι εξάλλου και οι σημερινές».

«Είναι σημαντικό να έχουμε στη νέα γενιά των διπλωματών ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν μόνο την αναγκαία γνώση, αλλά και το αναγκαίο αίσθημα για να μπορέσουν να υπηρετήσουν την πατρίδα», σημείωσε στην πορεία για να επισημάνει, ότι: «Διότι θα είναι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, δεν θα είναι μόνο η πρώτη εικόνα που θα έχει ο καθένας στο εξωτερικό από την Ελλάδα, αλλά θα είναι η έκφραση, ο λόγος της Ελλάδας, ο λόγος της πατρίδας μας ανά την υφήλιο, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε συνθήκες, οι οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι οι καλύτερες για την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, με δύο πολέμους στη γειτονιά μας, με τεράστιες προκλήσεις, με μεγάλες ασυμμετρίες, θα κληθούν να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο».

«Και σε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο το οπλοστάσιο, το οποίο απέκτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Διπλωματική Ακαδημία, τις παραστάσεις τις οποίες έλαβαν. Αλλά κυρίως το αίσθημα του λειτουργήματος», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε στους ακολούθους:  «Θέλω όμως να θυμάστε ένα και μόνο -αν μου επιτρέπετε να δώσω μια συμβουλή- ότι δεν πρέπει να δειλιάσετε και να απογοητευτείτε ποτέ. Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και θα έρθουν στιγμές ματαιότητας. Όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα και υπηρετείτε την ελληνική ψυχή. Και εμείς θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας», κατέληξε.
 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM