«Γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο;»

«Γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο;» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Τριάντα βουλευτές της ΝΔ κατάθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό ξυλοδαρμού του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τον Ν. Τόσκα, να εξηγήσει το που οφείλεται, όπως τη χαρακτηρίζουν, η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα», κυρίως, για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, έξι ημέρες μετά το συμβάν.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και υπό την παρουσία αστυνομικής δύναμης, για να τονίσουν ότι προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη των πανελληνίως γνωστών δραστών, καθώς και η αμηχανία με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το σοβαρό γεγονός.

Επιπλέον, οι βουλευτές της ΝΔ παρατηρούν την αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας ακόμη και σε περιπτώσεις όπως στη συγκεκριμένη που οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων είναι γνωστοί στο πανελλήνιο, κάτι που εκτιμούν ότι αφήνει τη γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του σύμβαντος και επίσης να παρουσίασει τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει στο μέλλον η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια