Reuters: Η Ελλάδα αγοράζει πυραυλικά συστήματα από το Ισραήλ

Η Ελλάδα προχωρά στην αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ Facebook Twitter
Πυραυλικό σύστημα / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά 36 πυραυλικών συστημάτων PULS από το Ισραήλ, κινούμενη προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ για τη συμφωνία ύψους 600-700 εκατομμυρίων ευρώ έρχονται καθώς οι χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση από το Ισραήλ στην Ελλάδα ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού θόλου αξίας 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα υποβάλει τη συμφωνία σε κοινοβουλευτική επιτροπή για έγκριση το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. 

«H Αθήνα έχει καταρτίσει σχέδιο αγορών αξίας πολλών δισεκατομμυρίων», δεκαετούς διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 40 νέων μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ και τεσσάρων φρεγατών από τη Γαλλία» συνεχίζει το δημοσίευμα. 

Τι είναι το σύστημα PULS

Το σύστημα PULS κατασκευάζεται από την ισραηλινή Elbit και έχει εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα, ενώ η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή εξαρτημάτων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, πηγή που επικαλείται το Reuters πρόσθεσε ότι το ΚΥΣΕΑ -που συνεδρίασε σήμερα- ενέκρινε την προμήθεια αμερικανικών drones Switchblade.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συστημάτων πυροβολικού θα προστατεύει τα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και τα νησιά της στο Αιγαίο, δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος στο Reuters.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM