Η Μέρκελ συγχαίρει τον Μητσοτάκη για τη νίκη του και ευχαρίστησε τον Τσίπρα για τη συνεργασία

Η Μέρκελ συγχαίρει τον Μητσοτάκη για τη νίκη του και ευχαρίστησε τον Τσίπρα για τη συνεργασία Facebook Twitter
0

Η Καγκελάριος Μέρκελ «συγχαίρει τον νικητή των εκλογών Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη επιτυχία του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, και προσβλέπει σε μια στενή φιλική συνεργασία μαζί του, όπως αναλογεί στην ελληνογερμανική φιλία και στην εταιρική σχέση», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες προσδοκίες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «επί της αρχής δεν έχουμε να εκφράσουμε προσδοκίες από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε κράτη-μέλη και εταίρους στην ΕΕ» και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η διμερής συνεργασία θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο φιλικά, με τόση εμπιστοσύνη, ότι και οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεισφέρουν από κοινού στην ενδυνάμωση της ΕΕ και ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα εξελιχθούν καλά προς το συμφέρον των πολιτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν να σηκώσουν και μεγάλα βάρη».

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά ειδικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: ότι «Η επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης από τις κυβερνήσεις στα Σκόπια και στην Αθήνα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και αυτό το έχει πει επανειλημμένα η κυβέρνηση και η Καγκελάριος. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο καθιστά εφικτή και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας και ελπίζουμε πολύ ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτήν την θετική διαδικασία εξομάλυνσης».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ακόμη ότι η Καγκελάριος «ευχαριστεί τον απερχόμενο Πρωθυπουργό και την ομάδα του» και πρόσθεσε ότι «σε πολύ απαιτητικά χρόνια κατέστη εφικτό να διατηρούμε πάντα μια συνεργασία με εμπιστοσύνη και σεβασμό μεταξύ μας».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην λεγόμενη μεταπρογραμματική επιτήρηση» και ως εκ τούτου το Eurogroup ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αυτό θα γίνει και σήμερα στο Eurogroup. Όλα τα υπόλοιπα στον κατάλληλο χρόνο», δήλωσε η κυρία Κάλβεϊ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM