Αντιδράσεις προκαλεί στο Ισραήλ η υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Jerusalem Post. Ανώτατος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του.
Η Jerusalem Post αναφέρει πως ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ταχθεί υπέρ του Ισραήλ και την Κυριακή το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του τηλεφώνησε μετά τη νίκη του για να τον συγχαρεί.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ronald Lauder, δήλωσε μετά τις εκλογές ότι «ο Μητσοτάκης είναι αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ και έχει δείξει βαθιά στήριξη και φιλία προς την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα συμπεριλάβει στις προτεραιότητές του την εξάλειψη αντισημιτισμού και νεοναζιστικής ιδεολογίας από τη χώρα».
Ωστόσο ο Μάκης Βορίδης έχει ιστορικό αντισημιτικών ενεργειών και δηλώσεων. Η εφημερίδα σημειώνει πως οι εκλογές έθεσαν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή, αλλά πως ακροδεξιές φωνές εκφράστηκαν μέσα από υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας τους οποίος ψήφισαν. Ως μια τέτοια παρουσία χαρακτηρίζει και τον Μάκη Βορίδη αναφέροντας πως προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες, γράφει η εφημερίδα η οποία κάνει αναφορά και στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τα βιβλία αντισημιτισμού που πωλούσε, όπως και σε δηλώσεις τους για Εβραίους και θεωρίες συνωμοσίας.
To ίδιο δημοσίευμα αναφέρει-χωρίς να κατονομάζει τον Βορίδη - πως το ισραηλινό ειδησεογραφικό portal «Ynet» (Yediot Ahronot) που επικοινώνησε με το ΥΠΕΞ του Ισραήλ, έλαβε την ακόλουθη απάντηση: «Η ισραηλινή κυβέρνηση καλωσορίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα του κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό την Κυριακή και οι δυο τους συμφώνησαν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Μελετούμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ειδικά τον διορισμό ενός από τους υπουργούς που είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές του απόψεις και διερευνούμε τις συνέπειες αυτού του διορισμού».