Κάποιοι δεν ήθελαν την επιτυχία του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υποστήριξε ότι δεν ανέδειξαν τη συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ η οποία -όπως υπενθύμισε ο κ. Καμμένος- είπε ότι «τελείωσε το πρόγραμμα της Ελλάδας, τελειώνει άμεσα η αξιολόγηση, και ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».
«Αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πως το πρόγραμμα τελειώνει, το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα, η ΕΕ δεν ζητά νέα μέτρα και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια» ανέφερε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Στην παρατήρηση ότι «φεύγει η εταιρεία Pitsos από την Ελλάδα» είπε: «Ας έλθουν οι επενδύσεις που έχουν συζητηθεί ότι θα έλθουν, όταν βγαίνει ο ίδιος ο πλανητάρχης και μιλά για ένα θετικό μέλλον για την πατρίδα μας, το να γκρινιάζουμε εμείς και να κάνουμε μνημόσυνα δεν νομίζω ότι αξίζει σε κανέναν».
Ειδικά για την Pitsos σημείωσε ότι «η Pitsos είναι Siemens και είχαν πει ότι αν καταδικαστεί ο Χριστοφοράκος θα σηκωθούν να φύγουν. Αν θέλει η Siemens να φύγει, τώρα που η Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει σε σχέση με το παρελθόν, ας πάρει μαζί και τους σπόνσορές της αλλά και τους πολιτικούς που σπονσονάρει, να τελειώνουμε».
Σχετικά με τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και διάφορα προβλήματα που αναφύονται δίκην «παντρεμένου ζευγαριού», ο κ. Καμμένος απάντησε: «σύμφωνο συμβίωσης κάναμε» για να προσθέσει: «θα συγκυβερνούμε για πολλά χρόνια». Επανέλαβε ότι όπου διαφωνούσαν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν αντίθετα, ενώ στο κόμμα έχει συμφωνηθεί πως οι ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν κατά συνείδηση και σε επίπεδο βουλευτών.
Ερωτηθείς ενόψει νομοσχεδίων που θα κατατεθούν και στα οποία είναι αντίθετη η Εκκλησία, είπε: «αν υπάρχει θέμα που θίγεται η Ορθοδοξία και η Εκκλησία θέσει θέμα πλέον ύπαρξης της κυβέρνησης λόγω του ότι πια παραβιάζεται η ορθόδοξη Αρχή, αλλάζουν τα πράγματα». Και προσέθεσε: «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ασκεί πολιτική. Θέτει ορισμένα θέματα και τις κόκκινες γραμμές. Εμείς δεν είμαστε μητροπολίτες. Ακούμε με προσοχή την Εκκλησία, είμαστε κοντά της και εκεί που θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι στα άκρα προσπαθούμε να βρούμε μια ενδιάμεση λύση και την βρίσκουμε συνήθως και εκεί που διαφωνούμε δεν ψηφίζουμε».
Ως προς τη διαμάχη του με τη ΝΔ, είπε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε "μετά που έφυγα εγώ", να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Γ. Καρατζαφέρη». Υποστήριξε ότι το κόμμα «δεν αξίζει τέτοια κατάντια», και ότι «ο Κ. Μητσοτάκης είναι επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ο Α. Γεωργιάδης προεδρεύων».
Είπε ότι οι ΑΝΕΛ πορεύονται με την κατεύθυνση του κέντρου και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ταυτόχρονα δεν υποτάσσεται σε κανένα συμφέρον.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφ. "Ριζοσπάστης" σύμφωνα με το οποίο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον 'Αραξο, απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ούτε υπήρξε αίτημα (εκ μέρους των ΗΠΑ), ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ούτε αποθήκευσης. Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα».
Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 με αφορμή και τι θέση θα πάρουν οι θεσμοί, σημείωσε: «Θέμα από τους θεσμούς για την αποπληρωμή του εκσυγχρονισμού δεν υπάρχει, αν γίνει πληρωμή. Αυτό το 1,1 δισ. αναφέρεται σε πληρωμές των εγκεκριμένων προϋπολογισμών, δηλαδή δεν ξεφεύγει ποτέ από τα 100 εκατ. τον χρόνο, που είναι μέρος των 400 εκατ. εγκεκριμένων και από τους θεσμούς και από παντού. Η κ. Μπακογιάννη έλεγε προεκλογικά ότι θα μειώσει κατά 350 εκατ. τον προϋπολογισμό του υπουργείου 'Αμυνας, όταν οι δαπάνες είναι 400 εκατ. Αυτό σήμαινε μείωση των μισθών και των συντάξεων, κανένα πρόγραμμα και την Ελλάδα αφύλακτη».