Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις

Κικίλιας: Έρχονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Επικίνδυνα αυξητικές τάσεις Facebook Twitter
«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις - EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προκάλεσε η συνεχώς αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος προαναγγέλλει νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης».

 

Υπερδιπλασιασμός διασωληνωμένων

 

Ένα από τα κριτήρια που οι ειδικοί θεωρούν πως υποδεικνύει την είσοδο της χώρας σε δεύτερο κύμα κορωνοϊού, είναι και η αύξηση των διασωληνώσεων.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για νέο ρεκόρ από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 21 Απριλίου, εν μέσω lockdown, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 156 κρούσματα.

Σημειώνεται πως από τις 4 Αυγούστου ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ενώ 1.166 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις 9 πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 63 έτη. Ο αριθμός των διασωληνωμένων υπεδιπλασιάστηκε από τις αρχές του μήνα. Την 1η Αυγούστου στις ΜΕΘ νοσηλευόταν δέκα ασθενείς.

Υπό τον κίνδυνο γενικευμένης διασποράς, η κυβέρνηση παίρνει αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Μετά το lockdown στον Πόρο, περιοριστικά μέτρα τίθενται από σήμερα σε ισχύ και στον Αμπελώνα Λάρισας, μετά την καταγραφή 8 κρουσμάτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM