Κομισιόν: Αξιολογούμε «με επιμέλεια και προσοχή» τις νέες ελληνικές προτάσεις

Κομισιόν: Αξιολογούμε «με επιμέλεια και προσοχή» τις νέες ελληνικές προτάσεις Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πρωί τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί «με επιμέλεια και προσοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. Υπενθύμισε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Σε ερώτηση αν οι νέες ελληνικές προτάσεις κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM